szerző:
nyüzsi
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Dömötör Csaba, a miniszterelnökség kommunikációs erősembere a Facebookon közölt megdönthetetlen bizonyítékot arról, hogy a szocialisták le akarják bontani a kerítést.

Hoppi. Ezen a képen Ujhelyi István szoci képviselő látható. Kezében egy kerítésvágó, amit ezen az ülésen átadott az MSZP elnökének. Azt kérte, hogy bontsák le együtt a határvédelmi kerítést. Na, ennyit arról, hogy mi az MSZP igazi álláspontja a határvédelem ügyében

– írta Dömötör Hoppi Csaba. A fő bizonyíték tehát egy kép, és van hozzá linkelve egy szöveg, amelyben Ujhelyi István szokásos vasárnapi levélfolyamának egy 2015-ös darabja olvasható. Ebben valóban a napokkal korábban bejelentett kerítést kritizálja. Csakhogy a kép előző évben, a kerítéstervek bejelentése előtt készült, így szükségszerűen nem a déli határzárra vonatkozott.

Ujhelyi István kommentben válaszolt is Dömötör államtitkárnak:

Államtitkár úr, Ön hazudik. A hivatkozott kép a 2014-es MSZP pártértekezleten készült, amikor még szó sem volt a fizikai határzárról. Az Orbánisztán és Európa közötti ideológiai vasfüggöny szimbolikus lebontásáról beszéltem, ami egyébként a fénykép mellé posztolt, hónapokkal későbbi nyílt levelemből ki is derül; de nyilván olvasni már nem volt ideje az államtitkár úrnak, csak megosztani, amit utasításba adtak Önnek. Ne vegyen be mindent, amit a propagandaosztályról Ön elé tesznek! Amikor tehát azt állítja, hogy a fizikai határkerítés lebontására kértem Tóbiás Józsefet, Ön nettó hazudik.

De, ha már kutatjuk a fénykép-archívumokat, érdemes egy másikról is szót ejtenie, kedves Csaba. Nem olyan régen a Fidesz EP-képviselőjelöltjeként Ön még a Hősök terén kampányolt Jean-Claude Juncker érdekében. Őt mostanában az úgynevezett "Soros-terv" brüsszeli végrehajtójaként támadja. Hát, akkor erről meg ennyit.

Hoppi – gondolhatja Dömötör, de eddig nem reagált a Facebook-oldalán, a tévédését sem jelezte semmilyen formában. Arról most ne is beszéljünk, hogy a pártja vezetői tisztségéről lemondott szegedi politikus, Ujhelyi hogyan jelképezhetné az MSZP "igazi álláspontját".

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!