szerző:
hvg.hu

A főpolgármester szerint minden állomáson lesz akadálymentesítés, hónapok óta szervezik azt.

Tarlós István az ATV Start vendége volt, ott beszélt arról a népszavazási kezdeményezésről, amit a Kúria a múlt héten hagyott helyben és az MSZP-s Horváth Csaba kezdeményezett a hármas metró akadálymentesítése ügyében. A kérdés, aminek ügyében az aláírásokat gyűjtik, úgy szól:

Akarja-e Ön, hogy a 2017-2020 között történő budapesti M3-as metróvonal felújításával egyidejűleg valósuljon meg ezen metróvonal valamennyi megállójának teljes értékű akadálymentesítése, az 1997. évi LXXVIII. törvény 2. §-ának 1. pontjában meghatározottak szerint?

Tarlós a műsorban azt mondta, már hónapok óta szervezik a 3-as metró felújításával együtt járó akadálymentesítést, most szerdán is fog találkozni a mozgáskorlátozottak képviselőjével. Szerinte az akadálymentesítés megoldására pedig több alternatívát állítottak fel, az egyik egy olyan szerkezet felszerelése a mozgólépcső mentén, amelybe az érintettek bele tudnak ülni, és felhúzza vagy leereszti őket. A főpolgármester szerint ez olcsóbb megoldás, mint a lift.

Hangsúlyozta, szerinte felesleges a kérdés, mert a szocialisták azt a benyomást kelti az emberekben, hogy a kérdésükre adott "igen" válasz liftek építését jelenti, de az a Kúria indokolása alapján nem igaz.

Nem ellenzem ezt a népszavazást, de a dolog kezd paródiává válni, mert el kell dönteni, hogy miről szól ez a népszavazás.

Ráadásul szerinte a népszavazással el is költik két lift árát, ő inkább azt a kérdést tette volna fel, hogy „akarja-e, hogy egyidejűleg a 3-as metró felújításával liftet is építsenek?” Arra a kérdésre, hogy rendelkezésre áll-e az akadálymentesítés fedezete, azt mondta, a fentebb említett szerkezetre és egyéb megoldásokra igen, de a teljes vonal liftekkel való felszerelésére nincs meg.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Bristolban is szólt az Orbán, takarodj!

Bristolban is szólt az Orbán, takarodj!

Így győzzük le emberi gyengeségeinket!

Így győzzük le emberi gyengeségeinket!

Két újabb embert vettek őrizetbe a strasbourgi lövöldözés miatt

Két újabb embert vettek őrizetbe a strasbourgi lövöldözés miatt

Az első gyári fotó a következő kecskeméti Mercedesről

Az első gyári fotó a következő kecskeméti Mercedesről

Még hogy nem hasznos: életet menthetett az Apple Watch EKG-funkciója

Még hogy nem hasznos: életet menthetett az Apple Watch EKG-funkciója

Vizsgálja az Európai Bizottság a túlóratörvényt és a közigazgatási bíróságokat

Vizsgálja az Európai Bizottság a túlóratörvényt és a közigazgatási bíróságokat