szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Saját erényeként adja el a bűnös Brüsszel pénzét a kormány a rászorulók előtt, valahogy épp a választások előtt nem sokkal.

"A magyar gazdaság ereje már lehetővé teszi, hogy a családtámogatási rendszer lehetőségein túl és a szociális juttatások keretein felül is segítséget kapjanak a kisgyermekes családok."

A Fidesz a kormánytájékoztatás nevében kampányol és az EU által fizetett élelmiszercsomagokat is a sajátjaként kommunikálja a kormány, szúrta ki a 444. Tasó László államtitkár írta ki a Facebookra a fenti szöveget, ahogy a Rászoruló Személyeket Támogató Programot propagálja. A gyerekvédelmi támogatást kapó családoknak szóló, tartós élelmiszerekből álló, havonta igényelhető (és évente egyszer tartós fogyasztási cikket is tartalmazó) csomagot biztosító program azonban nem költségvetési pénzből, hanem EU-s forrásból jött létre.

A programot az elnyomó Brüsszel finanszírozza, az Európai Bizottság a 2014-20-as időszakban 3,8 milliárdos FEAD alapjából. A tagországok 15 százalékos önrészt adnak.

Ezen azonban a kormány nagyvonalúan túllép, és még azt is ráírták nagy betűkkel a dobozokra: „EZT A CSOMAGOT MAGYARORSZÁG KORMÁNYA JUTTATTA EL ÖNHÖZ ÉS CSALÁDJÁHOZ.” Csak a választás előtti miheztartás végett. A csomagokat amúgy az EB ajánlása szerint akár a civilek is eljuttathatnák a rászorulókhoz.

Tasó máskor is hasonló nagyvonalúsággal járt el, például a vagyonbevallásából még NFM-es államtitkári időszakában kifelejtett pár ingatlant. Azóta a Miniszterelnökség tízezer főnél kevesebb lakosú települések fejlesztéséért felelős államtitkára lett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már nyolcezer tárgyat találtak a régészek a hódmezővásárhelyi tram-train vonalán

Már nyolcezer tárgyat találtak a régészek a hódmezővásárhelyi tram-train vonalán

A járvány sem állította le a kormányközeli gazdagok magánrepülőzését

A járvány sem állította le a kormányközeli gazdagok magánrepülőzését

Az Emmi szerint nem volt zaklatás az Operettszínházban, az áldozat azt állítja meg sem keresték

Az Emmi szerint nem volt zaklatás az Operettszínházban, az áldozat azt állítja meg sem keresték