szerző:
hvg.hu

A pszichológus szerint azok is részesei az erőszaknak, akik körülállnak verekedőket, vagy felveszik őket, és nem segítenek. Az érintett iskola igazgatóját egyelőre nem érte el az RTL Híradó.

Egy lány egy másik fejét rugdosta és a hajánál fogva húzta a földön az osztályteremben, az RTL Híradó információi szerint egy keszthelyi középiskolában. A lányok üvöltve szidták egymást, miközben többen is belekeveredtek a verekedésbe, mások pedig telefonjukkal videóztak.

A szombati RTL Híradóban megmutatták a mobiltelefonnal rögzített felvételt. Egy tizenéves lányt kezdett el verni két másik, nekilökték a padnak, hátba rúgták, ketten végül földre kerültek. Ott még jobban eldurvult a verekedés. A videón látszik, hogy többen is inkább felvették a támadást, ahelyett, hogy segítettek volna. Voltak, akik jól szórakoztak a látottakon, hangosan nevettek. Egy fiú lépett végül közbe, és az egyik lányt arrébb vitte.

Az iskola igazgatója nem reagált az RTL Klub megkeresésére.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke, Mendrey László azt mondta: ha egy tanár ilyen verekedést lát, meg kell próbálnia közbeavatkozni és szétválasztania a verekedőket. Azt nem tudni, ebben az esetben volt-e a közelben pedagógus.

A megkérdezett pszichológus szerint azok is részesei az erőszaknak, akik "csak" körbeállják a verekedőket, vagy videózzák őket. Skultéti-Szabó Katalin klinikai szakpszichológus úgy fogalmazott: ez a megszégyenítés non plus ultrája.

Egyelőre nem tudni, miért verekedtek össze a tizenévesek a keszthelyi középiskolában.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!