szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A postás kihallgatásakor azt mondta, hogy nem tervelte ki a lopást, hirtelen jött az ötlet. Nemsokára előzetesbe kerülhet.

Saját rokona adhatta fel a rendőrségen a lelépett postást. Az RTL Híradó úgy tudja: a 49 éves férfi bevallotta, hogy elszökött a pénzzel, amit Nyírcsaholyban kellett volna kézbesítenie. Pénteken a mosonmagyaróvári vasútállomáson fogták el.

A tudósítás szerint egy titokzatos telefonhívás buktatta le a postást: egy nő hívta fel a rendőrséget, a postás rokonaként mutatkozott be, és elárulta, hogyan akadhatnak a férfi nyomára.

Az asszony elmondta, hogy a férfi felvette vele a kapcsolatot, és közölte: külföldön van és egy Bécsből érkező vonattal érkezik haza, ami a mosonmagyaróvári vasútállomásra fut be péntek reggel. A rendőrök ott várták.

A postás Nyírcsahojból tűnt el négy nappal ezelőtt. Felvette a küldeményeket és a postázandó készpénzt, majd Nyírcsahojból Mátészalkára biciklizett, a kerékpárját egy dohánybolt előtt találták meg. A levelek megvoltak, de a készpénz eltűnt. Ezután adtak ki elfogatóparancsot ellene.

Mátészalkáról jutott el Bécsig, de nem tudni, mit csinált ott, és miért jött vissza onnan. Nem először járt külföldön, a hírek szerint hosszabb ideig élt Spanyolországban és Franciaországban.

A postás később megmutatta a rendőröknek, hol rejtette el a kiürített pénztárcát. Néhány százezer forinttal indult útnak, úgy tudni, a pénzt euróra váltotta, és a rendőrök a megmaradt összeget lefoglalták.

A kihallgatáson mindent beismert, és állítólag hirtelen döntötte el, hogy útnak indul. A rendőrök kezdeményezték előzetes letartóztatását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fejenként 9 milliót fizethet két orosz, mert nem viselt maszkot a repülőn

Fejenként 9 milliót fizethet két orosz, mert nem viselt maszkot a repülőn

Szijjártó: 1 millió ember beoltásához elég orosz vakcinát vettünk

Szijjártó: 1 millió ember beoltásához elég orosz vakcinát vettünk

A Google hajlandó fizetni az online tartalomért – egyelőre csak Franciaországban

A Google hajlandó fizetni az online tartalomért – egyelőre csak Franciaországban