szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem tudta a Fidesz betartani a saját maga által hozott plakáttörvényt, ezért az Együtt feljelenti, ál a párt közleményében. A párt bemártja Orbánékat az ÁSZ-nál is. l

Feljelentést tesz az Együtt a Fidesz ellen a JCDecaux-féle plakátok ügyében. Az ügyre a 24.hu világított rá: a párt a 2017-es listaárakon vásárolt plakáthelyeket a 2018-as hidegvágós, sorosos-ellenzékis kerítésátvágós kampányra, miközben a cég 2018-ban már jelentőset emelt a listaárain. Az Együtt szerint ez a Fidesz saját maga által hozott plakáttörvényének megszegése, ezért feljelentést tesz, és az Állami Számvevőszéknek is kockázatjelentést tesz. (Az ügyben az ÁSZ-nak már a hvg.hu is írt, választ még nem kaptunk.) A Jobbikot ugyanebben az ügyben az ÁSZ keményen megbüntette.

"A Fidesz egyénre szabott, az ellenfeleket ellehetetlenítő, a kivételezetteknek jelentős előnyöket nyújtó törvénykezése mindannyiunk számára élhetetlenebbé teszi hazánkat, kiszámíthatatlanná teszi a mindennapi életet Magyarországon. Az elnyomó Orbán-rezsim a plakáttörvénnyel tudatosan maga felé lejtő pályát teremtett, ám még ezt sem hajlandó betartani", áll az Együtt közleményében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!