szerző:
hvg.hu

Nem tudta a Fidesz betartani a saját maga által hozott plakáttörvényt, ezért az Együtt feljelenti, ál a párt közleményében. A párt bemártja Orbánékat az ÁSZ-nál is. l

Feljelentést tesz az Együtt a Fidesz ellen a JCDecaux-féle plakátok ügyében. Az ügyre a 24.hu világított rá: a párt a 2017-es listaárakon vásárolt plakáthelyeket a 2018-as hidegvágós, sorosos-ellenzékis kerítésátvágós kampányra, miközben a cég 2018-ban már jelentőset emelt a listaárain. Az Együtt szerint ez a Fidesz saját maga által hozott plakáttörvényének megszegése, ezért feljelentést tesz, és az Állami Számvevőszéknek is kockázatjelentést tesz. (Az ügyben az ÁSZ-nak már a hvg.hu is írt, választ még nem kaptunk.) A Jobbikot ugyanebben az ügyben az ÁSZ keményen megbüntette.

"A Fidesz egyénre szabott, az ellenfeleket ellehetetlenítő, a kivételezetteknek jelentős előnyöket nyújtó törvénykezése mindannyiunk számára élhetetlenebbé teszi hazánkat, kiszámíthatatlanná teszi a mindennapi életet Magyarországon. Az elnyomó Orbán-rezsim a plakáttörvénnyel tudatosan maga felé lejtő pályát teremtett, ám még ezt sem hajlandó betartani", áll az Együtt közleményében.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!