szerző:
hvg.hu

Nem csak Szanyi Tibor nem örül a vásárhelyi szocialistáknak, hogy nem saját pártjuk (ön)jelöltjét támogatják, de mostanra a helyi Jobbik is besokallhatott.

A hódmezővásárhelyi Jobbik tagsága nem örül a baloldallal való egyezkedésnek – értesült a vasarhely24.com.

Bár a portálnak nem erősítette meg a helyi testület jobbikos képviselője, de úgy tudják, hogy Szabó Pál kilép a pártból. Az internetes oldal azt is tudni véli, hogy a képviselő mindezt nem kívánta a hódmezővásárhelyi választások előtt megszellőztetni, de valójában nem tudja elfogadni, hogy Máki-Zay Pétert támogatja a párt helyi szervezete, és azt sem, hogy pártjának Gyurcsánnyal összefogva kell támogatniuk a független jelöltet.

Szabó ezért – a portál információi szerint – már be is adta írásban kilépési nyilatkozatát. A hódmezővásárhelyi közgyűlésben másodmagával képviselte eddig a Jobbikot, most függetlenként szeretné folytatni a február 25-i választások után. A portál megkereste a képviselőt, aki nem cáfolta a személyével kapcsolatos híreket, de bővebbet sem közölt. A vasarhely24.com szerint, mivel mindösszesen ketten voltak a testületben, ez a döntés egyben pártszakadást is jelenthet.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!