szerző:
hvg.hu

Az RTL Híradónak nyilatkozott az a nő, aki segített az állaton, és magához vette. Nála viszont csak pár hétig maradhat, ezért most gazdát keresnek neki.

Kidobta a kutyáját az erkélyről egy férfi Dunakeszin. Az állat csaknem négy métert zuhant, és egy pocsolyába esett. Kisebb sérülésekkel megúszta. A rendőrök eljárást indítottak a férfi ellen – számolt be vasárnap az RTL Híradó.

Suzy egy körülbelül féléves kutyakölyök. Múlt héten a megmentője éppen ott volt a lányával annál a panelháznál, ahol az egyik első emeleti erkélyről hallották a kutya keserves vonyítását, majd látták, hogy egy férfi „kilódította” az állatot az erkélyről.

A kutya lezuhant, annyira meg volt ijedve, hogy nem szaladt el. Szerencséje volt, mert nem betonra, hanem egy pocsolyába esett.

Pokrócba tették, állatorvoshoz vitték, ahol megröntgenezték, de kiderült, hogy nincs belső sérülése. Az Állatmentő Ligát is értesítették az esetről, ők is felháborodtak.

A kutyát megmentő nő a rendőrök segítségével vette magához a kölyköt, miután a férfi, aki kidobta az erkélyről, nem tudta igazolni, hogy övé az állat.

A rendőrök állatkínzás gyanúja miatt nyomoznak az ügyben. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint egy 30 éves helyi férfit hallgattak ki gyanúsítottként, aki szabadlábon védekezik.

Az RTL Híradó úgy tudja: elismerte, hogy ő dobta ki a kutyát az emeletről. Akár két év börtönt is kaphat, ha elítélik.

Suzynak most végleges gazdit keresnek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!