szerző:
hvg.hu

Deutsch Tamás azt állítja, nem szólt neki senki a Gyurcsány-féle perről, amelyben a bíróság kimondta, a fideszes EP-képviselő megsértette az Altus jó hírnevét.

"A Fővárosi Törvényszék szabálytalanul kézbesítette a tárgyalásra szóló idézést, így a perről sem nekem, sem a jogi képviselőmnek nem volt tudomása, ezért a tárgyaláson nem tudtunk résztvenni, ez az Altus “hatalmas győzelmének” az egyszerű indoka" – reagált Deutsch Tamás EP-képviselő a Facebook-oldalán arra a hírre, hogy a bíróság első fokon kimondta, az EP-képviselő megsértette az Altus jó hírnevét, mikor azt állította, hogy a cég az uniós forrásból adott 80 milliót Czeglédy Csabának kölcsönbe. Az elsőfokú döntés értelmében Deutsch Tamásnak egymillió forintos sérelemdíjat kell fizetnie, illetve elnézést is kell kérnie.

Deutsch Tamás azt írta, az írásbeli ítélet kézhezvétele után haladéktalanul kezdeményezik a döntés hatályon kívül helyezését, és a tárgyalás szabályos lebonyolítását.

"Szóval, nyugi, DK, a bíróságon találkozunk."

Majd megjegyzi, hogy eddig csak sejtették, hogy az Altus-csoport a DK pártcége, "de azután, hogy Gyurcsányék magánvállalatának jogi ügyéről a DK sajtóirodája ad ki közleményt, a gyanú immár bizonyosság".

Majd a szokásos fordulattal zár: "Ennyi."

Abból, hogy Deutsch nem jelent meg a tárgyaláson, és jogi képviselőt sem küldött, a DK azt a következtetést vonta le, hogy az EP-képviselő kiszállt az ügyből.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!