szerző:
hvg.hu

Szerencsére éppen akkor senki sem volt azon a kerékpárúton, amikor becsapódott oda a fideszes képviselőt szállító autó.

Egy bolt biztonsági kamerája rögzítette, ahogy a fideszes Simonka György autója fákat tép ki Csongrádon, miután egy balra kanyarodó kisteherautónak ütközött. A furgont vezető férfi azt mondta az RTL Híradónak: a képviselő kocsija hirtelen tűnt fel, két autót is meg akart előzni a kereszteződésben. A balesetnek több szemtanúja volt.

A kamera felvételén látszik, hogy Simonka autója két fát tépett ki, majd az út melletti kerékpárúton állt meg. A kocsi eleje összetört.

Nem a Fidesz-KDNP képviselője vezetett, a politikus a fején szenvedett könnyebb sérülést. Az autó Budapestre vitte volna.

A balra kanyarodni szándékozó fehér furgon vezetője, amelynek Simonkáék nekicsapódtak, azt állítja: megállt a felezővonalnál, és szétnézett, mielőtt le akart fordulni. Ahogy elindult, a furgonjába csapódott Simonka autója, majd megindult a kerékpár felé. Ott szerencsére éppen akkor senki sem volt.

Egy szemtanú arról beszélt, hogy hallotta a nagy sebességgel közeledő autó hangját.

A rendőrök szabálysértési eljárást indítottak az ügyben, de nem közölték, ki ellen.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!