szerző:
hvg.hu

A Helsinki Bizottságot nem is tartja Halász János Soros-szervezetnek, és egyébként is, a frakciószóvivő nem a Fidesz nevében beszélt – derült ki a mai tárgyaláson.

Még szeptemberben perelte be a Magyar Helsinki Bizottság a Fidesz frakciószóvivőjét, Halász Jánost, miután az azt állította egy sajtótájékoztatón, hogy titkolózik a vagyonáról és forrásairól, valamint megtagadott egy közérdekű adatigénylést, ami persze nem volt igaz.

Halász ügyvédjei a keddi bírósági tárgyaláson egészen meghökkentő védekezéssel álltak elő. A Helsinki a Facebookon számolt be arról, hogy a védők hirtelen azt állították, hogy Halász nem is sorolja a Helsinki Bizottságot a Soros-szervezetek közé, ezért amit a sajtótájékoztatón állított, az persze nem is vonatkozik erre a szervezetre.

De ennél is tovább mentek a Helsinki szerint: azt állították, hogy szerintük nincs jogilag kimutatható kapcsolat Halász János fideszes képviselő és a Fidesz-MPSZ nevű párt között, mivel szerintük Halász János nem a Fidesz képviseletében tartott Fidesz-logóval sajtótájékoztatót, aminek anyaga aztán a Fidesz YouTube-csatornájára került fel.

A védők magyarázata szerint tehát ez a sajtótájékoztató nem a Fidesz nevében hangzott el:

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!