szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Pénzügyi átláthatatlansággal vádolja meg a civileket Deutsch Tamás, annak a Fidesznek az egyik "arca", amely ezernyi módon akadályozza a tisztánlátást a pénzügyeiben.

Svungos interjút adott Deutsch Tamás a Magyar Hírlapnak, amelyben megfogalmazta a transzparenciára mindig kényes kormány és a Fidesz részéről a lényeget: Sorosék legnagyobb ellensége a nyilvánosság. A civilek olyannyira nem akarják nyilvánosságra hozni külföldi pénzeik eredetét, hogy az már régóta nyilvános a közhasznúsági jelentésekben, a kormánypárti sajtó, mint a Magyar Hírlap, rendesen merített is belőle, még adatigénylési ügy is lett belőle – a Fidesz ilyen ügyekben kétszer is pert vesztett a bíróságon.

De Deutsch szerint mégiscsak a nyilvánosság zavarja "Sorosékat". Mondja ezt annak a kormánynak a tagja, amely megpróbált segíteni a jegybanknak eltitkolni közpénzmilliárdok felhasználását, a tao-pénzek titkosságához foggal-körömmel ragaszkodik, még a Kúriát is betámadja miatta, az ELIOS-ról szóló OLAF-jelentést a világ minden kincséért sem hozná nyilvánosságra, amely kormány minisztériumai folyamatosan százezreket, milliókat kérnek közérdekű adatokért, és soha meg sem próbált a képviselői vagyonnyilatkozatok képmutató, hazug rendszerén változtatni.

Ön mit gondol, Deutsch Tamás igazat mond?

HVG KAMUMÉTER

DeutschTamás: "Sorosék legnagyobb ellensége a nyilvánosság"

Ön szerint mi ennek az állításnak az igazságtartalma?

T o t á l K a m u
P o n t í g y !

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Budapesti pláza parkolójában bukkant fel a McLaren újdonsága, a GT

Budapesti pláza parkolójában bukkant fel a McLaren újdonsága, a GT

Kiderült, milyen lesz az új Bubi-bringa

Kiderült, milyen lesz az új Bubi-bringa

Mit gondol, hogyan tálalják a Fidesz-közeli lapok a Szájer-ügyet?

Mit gondol, hogyan tálalják a Fidesz-közeli lapok a Szájer-ügyet?