szerző:
hvg.hu

Pénzügyi átláthatatlansággal vádolja meg a civileket Deutsch Tamás, annak a Fidesznek az egyik "arca", amely ezernyi módon akadályozza a tisztánlátást a pénzügyeiben.

Svungos interjút adott Deutsch Tamás a Magyar Hírlapnak, amelyben megfogalmazta a transzparenciára mindig kényes kormány és a Fidesz részéről a lényeget: Sorosék legnagyobb ellensége a nyilvánosság. A civilek olyannyira nem akarják nyilvánosságra hozni külföldi pénzeik eredetét, hogy az már régóta nyilvános a közhasznúsági jelentésekben, a kormánypárti sajtó, mint a Magyar Hírlap, rendesen merített is belőle, még adatigénylési ügy is lett belőle – a Fidesz ilyen ügyekben kétszer is pert vesztett a bíróságon.

De Deutsch szerint mégiscsak a nyilvánosság zavarja "Sorosékat". Mondja ezt annak a kormánynak a tagja, amely megpróbált segíteni a jegybanknak eltitkolni közpénzmilliárdok felhasználását, a tao-pénzek titkosságához foggal-körömmel ragaszkodik, még a Kúriát is betámadja miatta, az ELIOS-ról szóló OLAF-jelentést a világ minden kincséért sem hozná nyilvánosságra, amely kormány minisztériumai folyamatosan százezreket, milliókat kérnek közérdekű adatokért, és soha meg sem próbált a képviselői vagyonnyilatkozatok képmutató, hazug rendszerén változtatni.

Ön mit gondol, Deutsch Tamás igazat mond?

HVG KAMUMÉTER

DeutschTamás: "Sorosék legnagyobb ellensége a nyilvánosság"

Ön szerint mi ennek az állításnak az igazságtartalma?

T o t á l K a m u
P o n t í g y !

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!