szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Újabb példa arra, miért kell nagyon óvatosnak lenne netes ismerkedéskor.

Két férfi és egy nő egy erre szakosodott honlapon kerestek férfipartnereket, akik közül kettőt elkábítottak és kifosztottak – írja a police.hu a Zsaru Magazin alapján. Azt nem tudni, pontosan milyen oldalon vadásztak az áldozataikra, csak annyit közöltek, hogy a szabadidő kellemes eltöltéséhez kerestek partnert.

Először tavaly július 14-én tett feljelentést egy férfi. Elmondta, hogy az oldalon megtalálta egy középkorú pár hirdetését, levelezni kezdtek egymással, végül találkoztak a férfi lakásán.

A házigazda kibontott egy üveg bort, majd nagyot kortyolt abból a fröccsből, amit a vendégpár férfi tagja készített. Savanyúnak érezte ugyan az italt, de nem tulajdonított neki jelentőséget. Pár perc múlva azonban elaludt, másnap reggel tért magához, és észrevette, hogy eltűnt a mobilja a töltővel együtt.

A poharat sajnos elmosogatta, így azt nem tudták megvizsgáltatni a nyomozók, de az igaz­ságügyi toxikológus szakértő nagyobb mennyiségű nyugtatószer jelenlétét mutatta ki a férfi vizeletéből. Méghozzá olyanét, amilyet ő egyáltalán nem szed.

A nyomozók először a páros férfi tagját, egy 38 éves, budapesti férfit azonosították. November 9-én fogták el őt X. kerületi albérletében. A férfi megnevezte társát, egy váchartyáni, 45 éves nőt, az ő csuklóján november 12-én kattant a bilincs.

Felmerült, hogy másokat is lehúzhattak. Megtaláltak egy feljelentést a nyomozás során, ami augusztusban érkezett a III. kerületi rendőrökhöz. Itt egy férfi szervezetében kristály nevű szert mutattak ki a vizsgálatok. Tőle karórákat, mobiltelefont, napszemüveget, dohányt és készpénzt loptak el, több százezer forintos kár keletkezett.

A férfi egyértelműen felismerte a trióból az egyik nőt és a férfit. Azt is elmondta, hogy az utolsó, a rosszullétével végződő találkozóra a férfi egy másik nővel érkezett. Sikerült őt is azonosítani a rendőröknek, de nem találták otthon, ezért országos elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A 36 éves, budapesti nő végül február 5-én hajnalban bukott le egy igazoltatás során a VIII. kerületben. Mindhármuk előzetesbe került azóta.

Az online társkeresés kockázatairól és mellékhatásairól itt olvashatnak bővebben: >>>

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HVG Élet+Stílus

Milyen buktatókat rejtegethet a digitális társkeresés?

Kiábrándítónak érzed-e, ha felfúvódott kedvesednek könnyítenie kell magán? Az amerikai központú OkCupid internetes társkereső oldal algoritmusa a párkeresőktől kapott ilyen vallomások alapján lövi be, hány százalékban illenek a felhasználóhoz a potenciális jelöltek. De van olyan is, aki nyálminta alapján igyekszik leszállítani a megfelelő partnert.