szerző:
hvg.hu

Hiába az újabb béremelés, minden tizedik egészségügyi dolgozó semmivel vagy legfeljebb néhány száz forinttal vihet többet haza. Megelégelték.

Átlagosan nettó 8 ezer forintot jelent az egészségügyi szakdolgozóknak az a béremelés, amelyet – a tavaly novemberi folytatásaként – idén novemberre ütemezett be a kormány, de januárra hozta előre.

A Független Egészségügyi Szakszervezet számítása szerint azonban nagyjából minden tízedik szakdolgozó semmilyen plusz pénzhez, vagy legfeljebb pár száz forinthoz jut most hozzá.

Azért, mert a bérük még most sem haladja meg a szakmai minimálbért, a bruttó 180 500 forintot.

Emiatt az érdekképviselet – tudósít az RTL Klub Híradója – a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségével sztrájkbizottságot alakított, és megkezdte egy egészségügyi munkabeszüntetés előkészítését. Tüntetést is szerveznek március 24-re.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!