szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két évvel ezelőtt akadályozta meg több férfi, hogy Nyakó István szocialista politikus elsőként leadhassa a vasárnapi nyitvatartásra vonatkozó népszavazási kérdését, az ügyben pótmagánvádra büntetőeljárás folyik.

2016. februárjában akadályozták meg kigyúrt, kopasz férfiak, hogy Nyakó István szocialista politikus elsőként adhassa le a vasárnapi boltzárra vonatkozó népszavazási kérdését. A férfiak ugyanis jóval nyitás előtt ott álltak az Nemzeti Választási Iroda ajtaja előtt, majd pár órás várakozás után odakísérték az Erdősi Lászlónéval érkező férfit az időbélyegzőhöz, így az ő, vasárnapi zárva tartást támogató kérdése futott be elsőként.

Nyakó István a történtek miatt feljelentést tett, mert szerinte az "eddigi legjobban dokumentált választási csalás történt akkor". Az ügyészség fél évre rá megszüntette a nyomozást bűncselekmény hiányában, ő viszont pótmagánvádat terjesztett elő. Nyakó István pénteken azt mondta, a Fővárosi Törvényszék arról tájékoztatta most, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróságon pótmagánvádas indítványa nyomán Cs. Mihály és társai ellen kényszerítés miatt büntetőeljárás folyik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ezreket bocsát el a FedEx Európában

Ezreket bocsát el a FedEx Európában

Globális tudásnépszerűsítés vagy a szerzői jogok világméretű megsértése?

Globális tudásnépszerűsítés vagy a szerzői jogok világméretű megsértése?

Szlávik: Felesleges különbséget tenni a vakcinák között

Szlávik: Felesleges különbséget tenni a vakcinák között