szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A férfi nyilvános helyen is rendszeresen bántalmazta a kisgyermekes édesanyát, de volt, hogy magát a gyermeket is megütötte. A nőt egyszer egy boltban gáncsolta el, majd az üzlet folyosóján végighúzva rángatta ki onnan.

A megalapozott gyanú szerint a 27 éves, küzdősportot űző férfi 2018 januárjában egy üzletben látta meg élettársát, aki előle egy másik üzletbe menekült. Itt a gyanúsított – az alkalmazottak jelenlétében – ököllel megütötte a korábbi bántalmazások miatti félelmében az egyik sarokba húzódó hölgyet, majd őt a földre rántotta és végighúzta az üzlet folyosóján a kijárat felé. A bántalmazást egy jelenlévő, harmadik személy fékezte meg, akinek fellépésekor az elkövető még meg is rúgta a földön fekvő sértettet – közölte az ügyészség.

2018 februárjában a gyanúsított egy győri buszjáraton bántalmazta a sértettet és annak 8 éves kislányát: marokra fogva kitépte a sértett haját a fejbőréből, majd az édesanyja védelmére kelő kislányt megütötte és el is lökte. Ezt követően a sértettet a hajánál fogva a busz padlójára rántotta, az ajtóhoz vonszolta és a kislány haját is megtépte.

Mindezeket megelőzően 2017 őszén az elkövető elvette a sértett útlevelét és nem adta neki vissza, illetőleg novemberben hivatalos helyen is bántalmazta a hölgyet: őt elgáncsolta, a földön rángatta, haját tépte, megütötte. 

A más ügyben elrendelt lakhelyelhagyási tilalom alatt álló elkövetővel szemben az ügyészség több indok miatt is szükségesnek látja a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelését. A gyanúsítottal szemben ezen eljáráson túlmenően számos büntetőeljárás van folyamatban: három bírói stádiumban, három vádelőkészítő szakban és kettő nyomozati szakaszban. Több eljárás tárgyát személy elleni erőszakos bűncselekmények képezik. Mindezekből, az eljárások egymást követő megindulásából a bűnismétlés veszélyére lehet következtetni. Emellett mind a sértetti, mind a gyanúsítotti magatartásból látható, hogy a hölgy megfélemlítésnek van kitéve, mely tény a bizonyítás megnehezítése veszélyének feleltethető meg. 

A minősített testi sértés és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő eljárásban az elkövetőnek hat bűncselekményről kell számot adnia.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hamarosan eldől, melyik fajta akkumulátoré a jövő az e-autókban

Hamarosan eldől, melyik fajta akkumulátoré a jövő az e-autókban

Napi egy pohár alkohol is növeli a pitvarfibrilláció kockázatát, de előnye is van

Napi egy pohár alkohol is növeli a pitvarfibrilláció kockázatát, de előnye is van

Kombi Mercedes S-osztály? Igen, 39 éve készült ilyen

Kombi Mercedes S-osztály? Igen, 39 éve készült ilyen