szerző:
hvg.hu

Délutántól egyre több helyen várható ismét havazás.

A téli szezon leghidegebb reggele után, amikor az ország nagyobb részén -15 fok, és a Dunántúl déli, délkeleti felén a Dél-Alföldön és az Északi-középhegység felhőtlen völgyeiben -20 fok alatti a hőmérséklet, délelőtt gyorsan enyhül az idő az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint.

©

A hajnali óráktól délnyugat felől fokozatosan megnövekszik, déltől meg is vastagszik a felhőzet, és késő délutántól egyre több helyen valószínű ismét havazás. Éjfélig délnyugaton, délen lepel-5 cm porhó várható. Az 5 cm körüli hómennyiség Baranyában és Somogy megye déli felében valószínű.

Az ország északkeleti negyedében egész nap túlnyomóan napos időre számíthatunk.

Napközben a Dunántúlon megélénkül a keleti, délkeleti szél, ami a Dunántúl északnyugati részén okozhat helyenként kisebb hóátfúvást. Estétől mérséklődik a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és -7 fok között alakul. Késő estére -5 és -12 fok közé csökken a hőmérséklet, az északkeleti kevésbé felhős, hóval borított helyeken lesz a hidegebb.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!