szerző:
hvg.hu

A bíróság jogerősen megszüntette a gyülekezési joggal való visszaélés ügyében indított eljárást Juhász Péterrel szemben.

Az Együtt vasárnapi közleménye felidézi, hogy a BRFK tavaly augusztusban azt állapította meg, hogy Juhász Péter, az Együtt elnöke visszaélt a gyülekezési joggal a Putyin látogatása elleni tüntetésen, ezért 90 ezer forint pénzbírságot szabott ki. Mint most kiderült, jogtalanul.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság friss, jogerős végzésébe szerint Juhász Péter csupán a „Putyin újra Magyarországon, első mobiltüntetés” című demonstráció helyszínére érve szerezhetett tudomást arról, hogy a korábban bejelentett helyszínen nem tudják elérni a rendezvény célját. A rendőrség lezárása gátolta a véleménynyilvánításuk szabadságát, hiszen úgy kerítették el a helyszínt, hogy a résztvevők nem láthatják az orosz elnök érkező konvoját. Ezért joggal és okszerűen ment át gyors reagálással az Együtt elnöke a tüntetőkkel a Puskás Ferenc Stadion gépkocsibejárata mellé. Mindemellett a bíróság szerint Juhász Péter tájékoztatta a helyszínt biztosítókat, hogy tovább fognak haladni, így jogszerűen vonultak tovább.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!