szerző:
Tetszett a cikk?

Már ott tartunk, hogy Európa migránsok miatt szenvedő, "szerencsétlenebb" nyugati fele minket irigyel, a felpörgött Polt Péter segítségével egy nap után börtönbe visszazsuppolt Czeglédy Csabától pedig valójában az ellenzék retteg – minden látszattal ellentétben ez a valóság Andy Vajna csatornájának igazságelmagyarázó rovata szerint. Bécs lesajnálásánál azért érezhették, hogy az egyszeri Tv2 néző ezt hallva félrenyeli a reggeli kávéját, ezért hozzátették: na jó, más tekintetben azért mehetünk az osztrák főváros után.

Hétről hétre mondja meg a tutit G. Fodor Gábor, a kormányközeli Századvég Alapítvány elnökhelyettese Tv2 Mokka című műsorában a választásokig, így hétfőn is megkaptuk a rovatának címe alapján az Igazságszérumot – az általa „ellenzéki média” híreivel szemben. Már aki hajlandó bevenni ezt a „szérumot”, ugyanis G. Fodor – aki egyben a Habony érdekkörébe tartozó 888.hu bulvárlap főszerkesztője – szerint minden pont fordítva van:

Az ENSZ ellen indult kormányzati kampány nem arról, szól, hogy a rebellis magyarok itt huzakodnak”, valójában nemzetközi kihatása van, máshol a menekültkérdés robbanhat, „olyan mint a kukta”. Pontosan „ugyanaz a konfliktus, mint Brüsszellel, ugyanaz a konfliktus, mint Soros Györggyel” – jelentett ki annak a Századvégnek az elnökhelyettese, amely óránként 25 millió forintért kutatja a migrációt.

Európa két részre szakadt, Magyarország a visegrádi négyekkel a jó oldalon van, „felhúztuk a kerítést, megállítottuk őket”. Eközben Európa „szerencsétlenebb nyugati fele” minket irigyel, hiszen szenvednek a beözönlött migránsok miatti problémáktól, mint a" nők megerőszakolása, a növekvő bűnözés".

„Az a tét hogy Budapest ne legyen Bécs, bármilyen furán hangzik is”

– vonta le a tanulságot G. Fodor. Egy pillanatra mintha maga is meghökkent volna az évtizedes reláció megfordításán, gyorsan hozzátette: „más tekintetben azért mehetünk utánuk”.

A hódmezővásárhelyi fideszes bukta után azért jelentek meg hírek az ellenzéki médiában arról, hogy a kormány „letekeri a sorosozást”, mert ez egy vágyálom volt, majd ha Soros letekeri a migrációt – tudtuk meg az „igazságot”.

Azért hízelegnek Czeglédynek, mert félnek tőle

Végül a Vajna-csatorna azt is képes volt megmagyarázni, hogy az előzetes letartóztatásból képviselő-jelöltként kiszabadult Czeglédy Csabától valójában a baloldali pártok félnek. G. Fodor még egy ordító ellentmondásból is kihozta az Orbán-kormánynak megfelelő verziót arról, hogy Polt Péter indítványára, az NVB asszisztálásával alig 24 óra alatt visszavitték a börtönbe az egykori baloldali politikust:

Először is gyanús, hogy az ilyen súlyos vádakkal – valójában csak gyanúsítással, hiszen még nincs is vádirat – illetett Czeglédynek „valakik gyűjtenek neki ajánlásokat, kijön a börtönből és rögtön Kálmán Olgához megy, majd találkozik Gyurcsány Ferenccel”.

De csak látszólag „állnak mellé, azért hízelegnek Czeglédynek, mert „tud valamit” és „tartanak attól, hogy beszélni fog” és valaki „sáros lesz”. El kellene dobni, mint a forró krumplit, e helyett magukhoz ölelik a forró krumplit – szakértette a helyzetet G. Fodor.

©

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!