szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több mint egymilliárd ment el nemlétező vagy felesleges szoftverekre.

Egyértelműen lopás, hogy használhatatlan nyilvántartási rendszert vásárolt a Klebelsberg központ 1,2 milliárd forintért. Ezt - az RTL Híradó tudósítása szerint - Hadházy Ákos, az LMP társelnöke mondta ma az RTL Klubnak.

A megrendelt és kifizetett informatikai fejlesztések között olyan is volt, amely egyáltalán nem is készült el.

Hadházy tavaly májusban személyesen is meggyőződött a helyzetről. Mint elmondta, a teljes Klik-vezérkar előtt vették végig a programokat, ők pedig bevallották, hogy azok nem működnek.

A szintén kifizetett elektronikus naplózóprogram helyett egy másikat vásárolt a Klik.

Lázár János az ügyről azt mondta, valóban sok program nem készült el vagy nem működött, emiatt a Klebelsberg Központ végül 1,2 milliárd forintot fizetett vissza az államnak.

Hadházy bejelentette, kikérik a minisztérium belső vizsgálatát, hogy kiderüljön, ki a felelős. A társelnök szerint nyilvánvalóan bűncselekmény történt, hiszen a semmiért fizettek ki több mint egymilliárd forintot.

Az oktatásért felelős államtitkár, Palkovics László a csatornának azt mondta, a zavart az okozta többek között, hogy akkoriban alakult át a Klik Klebelsberg Központtá, és az új szervezethez már nem passzoltak a korábban megrendelt szoftverek. Ezenfelül a rendőrség dolga kideríteni, mi történt - mondta az államtitkár, hozzátéve, további belső vizsgálatra sem a minisztériumban, sem a Klebelsberg Központnál nincs szükség.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eltűnt egy indonéz tengeralattjáró

Eltűnt egy indonéz tengeralattjáró

Miközben Putyin fenyegetően üzent beszédében, a rendőrök elkezdték bevinni a Navalnij mellett kiállókat

Miközben Putyin fenyegetően üzent beszédében, a rendőrök elkezdték bevinni a Navalnij mellett kiállókat

Hiros.hu: Leállt a kecskeméti Mercedes-gyár

Hiros.hu: Leállt a kecskeméti Mercedes-gyár