szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Velünk élő történelem egy darabja az, ami most kezdett el terjedni a neten Simicska Lajosról.

A 444 közli a Coub-részleteket a Nemzeti Audiovizuális Archívumból származó felvételek alapján. Az látszik, hogy a 34 éves Simicska félmosollyal beszél a Fidesz gazdasági igazgatójaként.

A NAVA honlapján elérhető a teljes leirat:

Lemondott Simicska Lajos, a Magyar Hirdető Részvénytársaság elnöke, aki egyben a FIDESZ gazdasági vezetője is. Nyilatkozik erről. (...) Vágóképek: Simicska dolgozószobájában újságot olvas, cigarettázik. Expressz, Magyar Nemzet kézben tartva, Esti Hírlap vásárlása újságárustól, újságárus aluljáróban. Győri dolgozószobájában. Sajtóház – külső a Blaha Lujza téren.

A Magyar Narancs egy korábbi cikke idézi, miről is van szó a fenti felvételeken. Az történt, hogy az 1994-es kormányváltás előtt Liszkay Gábor, a Hírlapkiadó vezetője öt évre bérbe adta az Esti Hírlapot, a Magyar Nemzetet és az Expressz hirdetési lapot a Mahirnak. Annak a Mahirnak, amelyet Simicska nem sokkal korábban privatizált a Fidesz céljaira. A Horn-kormány végül félévesre módosította a szerződést, és visszavette a csomagot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!