szerző:
hvg.hu

Ismét akcióba lépett az emberierőforrás-miniszter elhárítója.

Január elején írt körlevelet Duray Gergő, az orosházi kórház főigazgatója minden, az intézményhez tartozó település önkormányzatának azt kérve, költségvetésükben rejlő lehetőségeikhez mérten támogassák az ott folyó ellátást, például segítsenek be a finanszírozásba vagy támogassák az eszközbeszerzéseket.

A levél nyomán a szocialista Tóth Bertalan írásbeli kérdéssel fordult az emberierőforrás-miniszterhez, "Ha minden rendben van az egészségügyben, akkor miért születnek ilyen levelek?"-címmel. Balog Zoltán helyett – ahogy az megszokott – Rétvári Bence államtitkár (nem) válaszolt neki.

Reakciójában Rétvári, ahelyett, hogy a konkrét üggyel foglalkozott volna, inkább arról értekezett, hogy a szocialisták százmilliárdokat vontak ki az egészségügyből, a kórházakat pedig eladósították és hagyták amortizálódni. A Fidesz viszont pótolja a rendszerből kivett pénzeket, megújítja az elhanyagolt infrastruktúrát, javítja a dolgozók jövedelmi helyzetét.

(via 444)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!