szerző:
hvg.hu

Többek adatával visszaélést követtek el.

A Jobbik a Békés megyei aláírások ügyében már feljelentést tett választási csalás gyanúja miatt, most a főváros 11-es választókerületében talált a választási bizottság jobbikos delegáltja gyanús aláírásokat. Szabó Bálint az Alfahírnek azt mondta, a Hajrá Magyarország Párt a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökének, Péterfalvi Attilának a nevét is felírta a szavazólapra.

Péterfalvi viszont azt mondja, soha nem adta ajánlását a pártnak.

A választási bizottság egyik tagja is döbbenten fedezte fel nevét számára ismeretlen pártok aláírásgyűjtő ívein – emiatt a bizottság feljelentést tett a rendőrségen –, de a KDNP volt budapesti elnökének neve és aláírása is szerepel több íven, holott ő sem támogatott egy ismeretlen pártot sem.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!