szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Érthetetlen, mi volt a célja Orosz Mihály Zoltánnak azzal, hogy élő videót posztolt Facebook-oldalára egy autó csomagtartójában sínylődő kutyákról, amelyek befogásában ő maga besegített.

„Ó, te szégyenteled, miért kínzod az állatokat?”, „Állatkínzó vagy, mert nem szakszerű a befogás!”, „Mégis mennyire kell sötét bunkónak lennie egy politikusnak, hogy választási időszakban, élő adásban mutasson be állatkínzást?” – ilyen és ehhez hasonló kommenteket kapott szerda délután az érpataki polgármester élő Facebook-videója. Ezek még a viszonylag visszafogott hozzászólások közé tartoztak, voltak ennél sokkal durvábbak is.

A videó még elérhető, de figyelmeztető szöveg van rajta. A legelején láthatóak rövid ideig a kutyák, amelyeket egy csomagtartóba raktak, kötél van a nyakukon, az egyik állat láthatóan nagyon küszködik és próbál szabadulni.

Ezután Orosz Mihály Zoltán saját gyepmesteri szolgáltatását próbálta népszerűsíteni. Elhencegett azzal, hogy saját kezűleg segített befogni a hat kutyát, akiket az ígérete szerint átadnak a gyepmesternek. Azt nem tudni, hogy ezt valóban megtették-e, illetve mi lett a négylábúak sorsa. A polgármester arra biztatta az embereket, hogy csak szóljanak nekik, és ők majd kimennek befogni a kóbor kutyákat.

Érpatakon időközi polgármester- és képviselőtestületi választást tartanak március 25-én, miután a testület korábban feloszlatta önmagát. Azt nem tudni, hogy a kutyák befogásáról szóló videót esetleg valamiféle kampányfogásnak szánták-e.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!