szerző:
hvg.hu

Érthetetlen, mi volt a célja Orosz Mihály Zoltánnak azzal, hogy élő videót posztolt Facebook-oldalára egy autó csomagtartójában sínylődő kutyákról, amelyek befogásában ő maga besegített.

„Ó, te szégyenteled, miért kínzod az állatokat?”, „Állatkínzó vagy, mert nem szakszerű a befogás!”, „Mégis mennyire kell sötét bunkónak lennie egy politikusnak, hogy választási időszakban, élő adásban mutasson be állatkínzást?” – ilyen és ehhez hasonló kommenteket kapott szerda délután az érpataki polgármester élő Facebook-videója. Ezek még a viszonylag visszafogott hozzászólások közé tartoztak, voltak ennél sokkal durvábbak is.

A videó még elérhető, de figyelmeztető szöveg van rajta. A legelején láthatóak rövid ideig a kutyák, amelyeket egy csomagtartóba raktak, kötél van a nyakukon, az egyik állat láthatóan nagyon küszködik és próbál szabadulni.

Ezután Orosz Mihály Zoltán saját gyepmesteri szolgáltatását próbálta népszerűsíteni. Elhencegett azzal, hogy saját kezűleg segített befogni a hat kutyát, akiket az ígérete szerint átadnak a gyepmesternek. Azt nem tudni, hogy ezt valóban megtették-e, illetve mi lett a négylábúak sorsa. A polgármester arra biztatta az embereket, hogy csak szóljanak nekik, és ők majd kimennek befogni a kóbor kutyákat.

Érpatakon időközi polgármester- és képviselőtestületi választást tartanak március 25-én, miután a testület korábban feloszlatta önmagát. Azt nem tudni, hogy a kutyák befogásáról szóló videót esetleg valamiféle kampányfogásnak szánták-e.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!