szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A rovarevés ádáz ellensége, Fazekas Sándor agrárminiszter a tárca szervezésében tartott 1848-as ünnepségén kitüntetéseket adott át és beszédet is mondott 1848-ról.

A közelgő választások miatt beszéde furán áthallásos:

-Egy Arany János-díjas mondatban kiemelte az összefogás szerepét: "a magyarság összefogása nehéz helyzetben olyan példa, amely a mai napig a nemzet számára fontos összetartó kapocs, megkerülhetetlen kiindulópont".

-A magyarságnak "történelmi korszakváltásokat követően erőt kell gyűjtenie, újjá kell építenie a számára fontos világot".

Összefogás és újrakezdés, ezek inkább az ellenzékhez köthető fogalmak.

Az EU-t egyszer sem említette, az erős nemzetállami kereteket viszont igen: "a magyarság fennmaradásának kereteit az erős nemzetállam által tudhatja biztonságban, ez a lehetőség 2010-ben újra megnyílt, azóta az ország halad a közös dolgok rendezésében".

Aztán csak kibújt a szög a zsákból a sok dodonai mondat után: "Lényeges, hogy ez a folyamat ne törjön meg, a 2010-ben kezdődött új korszak folytatódjon."

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!