szerző:
hvg.hu

A Jobbik közben feljelentette és vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett ellene, mert szerintük egy ekkora értékű ajándékot fel kellett volna tüntetnie a vagyonnyilatkozatában.

Egy lakossági fórumon kampányolt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, amikor megkérdezték, kivel szokott vadászni. Semjén azt mondta, vadászetikai okokból nem mond nevet, ahogyan a zsákmánnyal sem szokott dicsekedni.

"Az ember nem beszél arról magánéleti ügyekben, hogy kivel, hol vadászott. Ez a legalapvetőbb vadászetikai dolog. És nem dicsekszik a zsákmányával" - fogalmazott a szerdai RTL Híradó szerint Semjén Zsolt, aki tagadta, hogy üzleti kapcsolatban állna vadásztársaival.

A Magyar Nemzet adott hírt arról a birtokába került fényképekre és dokumentumokra hivatkozva, hogy Semjén Zsolt Svédországba jár vadászni. Eddig öt alkalommal járt ott, a lap szerint az utak alkalmanként 4-5 millió forintba kerülhettek.

A vagyonnyilatkozati szabályok alapján a képviselők kötelesek nyilvánosságra hozni, ha 62 ezer forintnál drágább ajándékot kapnak. Ez a képviselői tiszteletdíj 1/12 része - hangzott el a Híradóban.

A Magyar Nemzet szerint Semjén először 2012-ben vadászott Svédországban, a következő év januárjában leadott vagyonnyilatkozatában erre azonban semmi nem utalt. Az összes évben üresen hagyta az ajándékokról szóló részt, amikor a lap szerint Skandináviában járt. A Jobbik ezért feljelentést tett és vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett a miniszterelnök-helyettes ellen.

A műsorban Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselő azt mondta, ha a vadászat 25 millió forintos ajándékot jelentett, akkor ezt a 25 millió forintot Semjénnek fel kellett volna tüntetnie a vagyonnyilatkozatában. Szilágyi szerint ha valaki ilyen nagymértékű ajándékot kap, akkor azután adóznia is kellene.

Az RTL ma is kereste Semjén Zsoltot, de nem érték el. Mint a műsorban elhangzott, Semjén hétfőn az egyik nemzetközi vadászszervezetet fogadta a parlamentben, azóta pedig vidéken kampányol.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Itthon

Semjén "kiciriblizné", hogy Bayer is mehessen vele vadászni Amerikába

Néhány nappal az után, hogy kiderült, többmilliós értékű vadászatokra járt éveken át Svédországba, Semjén Zsolt a Parlamentben fogadta a Safari Club International elnökét. A miniszterelnök-helyettes, aki egyben az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke is, a találkozóról készült videóban az "ellenzéki médiának" is üzent.