szerző:
hvg.hu

Az egyik sértett karját és egyik ujját is megvágta, majd mindkettőjüket megütötte.

A kerületi ügyészség 2017 júliusában benyújtott vádirata szerint az afgán állampolgárságú vádlott – aki oltalmazottként tartózkodik Magyarországon – 2017. február 08-án, a hajnali órákban, egy budapesti XV. kerületi utógondozóban tartózkodott a szobájában két, szintén afgán állampolgárságú szobatársával, akikkel szóváltásba keveredett – közölte az ügyészség.

A konfliktus során a vádlott a konyhából magához vett egy kést, amivel az egyik sértett karját és egyik ujját megvágta, valamint mindkettőjüket megütötte. Ezután megfenyegette a sértetteket, hogy amennyiben értesítik a rendőrséget, megveri, illetve megöli őket. A bántalmazás következtében a késsel megtámadott sértett nyolc napon túli, súlyos sérülést szenvedett.

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség a külföldi férfit súlyos testi sértés bűntettével, valamint személy elleni erőszakos cselekménnyel való fenyegetéssel elkövetett zaklatás vétségével vádolta, majd ez utóbbi bűncselekményt a tárgyaláson eljáró ügyész kényszerítés hatósági eljárásban bűntette kísérletére módosította.

A vádemelés az ügyben eredményes volt, az ügyben elsőfokú ítélet született; az ügy vádlottját a Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróság – a módosított váddal egyezően – bűnösnek mondta ki, és ezért őt 3 év 6 hónap börtönbüntetésre, valamint 4 év közügyektől eltiltásra ítélte, egyúttal fenntartotta a vádlott előzetes letartóztatását.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség a terhelt terhére, hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabása végett fellebbezett.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!