szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem kellett bevallja a képviselői vagyonnyilatkozatában a svédországi vadászatokat, mert nem képviselőként kapta a meghívásokat, hanem vadászként, mondja Semjén Zsolt. Állítja, soha senkinek nem intézett semmit. Általában lemondja a meghívásokat, de mivel ezt egy tisztességes ember ajánlotta fel, elfogadta. És már az idei szezonra is rengeteg meghívást kapott.

Bizonyos fokú presztizst jelent, ha valakit meghívnak vadászni, mint a sport világában, mondta Semjén Zsolt a velencei Bence-hegyi kilátó átadásán, amiről a Mérce élőzött.

A vendéglátó anyagi helyzetét megítélni nem az ő felelőssége, nem az ő dolga, és nem kellett volna feltüntetnie a vadászatot a vagyonnyilatkozatában, mert abban csak azokat kell, amelyeket a képviselői munkájával kapcsolatosan kapott. Márpedig ő mint az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke volt meghívva. (Ebben formailag igaza van: a képviselői vagyonnyilatkozat D és E pontja szól az ajándékokról, juttatásokról amiket képviselői megbízatásával összefüggésben kap.) Semjén nem ötször, tucatszor volt Svédországban, és vállalja, vadász, állatokat öl.

"Nem miniszterelnök-helyettesként vagyok meghívva bárhová, hanem vadászként."

Fel sem merült benne, hogy visszautasítsa, pedig a meghívások 98 százalékát visszautasítja. De mivel egy tisztességes embertől érkezett meghívás, elfogadta. Azt tagadja, hogy egy egész hotelt le kellett foglalni az ellátására. Semjénnek pedig már legalább száz meghívása van a következő, 2018-as svédországi vadászatra. Állítja, soha, senkinek nem intézett el semmit a vadászatokért cserébe, nincs rá kompetenciája sem.

Jegesmedvére vadászni pedig nem fog, az egész csak poén volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!