szerző:
hvg.hu

A Házon Kívül stábja több autót is bekamerázott, hogy megmutassák, mit tapasztal az, aki az M1-esen autózik. Ebből mutatott részleteket a keddi RTL Híradó.

A Híradóban mentőautóban készült felvételeket is mutattak arról, mit él át egy beteg, amikor a betegszállító az M1-es autópályán halad. A műsorban elhangzott, gyakorlatilag minden kátyút megérez a beteg, annyira rázza az autót az út.

Egy rakományt szállító nő azt mondta az RTL kamerái előtt, hogy az M1-es "már nem út, csak volt út, valamikor 10 vagy 20 éve."

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút kommunikációs vezetője azt mondta, amikor a kollégák visszabontják a kopóréteget, akkor látják, hogy a kötőrétegek is rossz állapotban vannak, és ha azokat is visszabontják, akkor az út alapjáig jutnak el. A szakember szerint ott viszont már olyan állapotokkal szembesülnek, ami azt jelenti, hogy teljes pályaszerkezet cserére lenne szükség egy körülbelül 90 kilométeres szakaszon.

Az utat most javítgatják, de egy kormányhatározat szerint 2020-ban vagy 21-ben a legrosszabb szakaszon újjáépítik és bővítik.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!