szerző:
MTI

A kormányközeli lap szerint a férfi cége hitelre felvett pénzt adott kölcsön a ZTE focicsapatának, ez pedig jogosulatlan pénzügyi tevékenységnek számít.

Újabb ügyet vizsgálnak a pénzügyi nyomozók a költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csaba tevékenységével kapcsolatban, a szocialista politikus cége ugyanis kölcsönöket nyújtott a ZTE labdarúgócsapatának, ami kimerítheti a jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntett gyanúját – írja a Magyar Idők pénteki számában.

A bűnszervezetben, különösen nagy értékre, költségvetési és gazdasági csalással gyanúsított szombathelyi ügyvéd cégén, a Human Operator Zrt.-n keresztül 94 millió forinttal segítette 2012-ben és 2013-ban a zalai labdarúgókat úgy, hogy hitelre felvett pénzt adott kölcsön a ZTE-nek. Mindezt a lap birtokába jutott kölcsönszerződések alapján március 10-én már megírták.

A Magyar Idők cikke nyomán a közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István beadvánnyal fordult a Csongrád Megyei Főügyészséghez, vizsgálatot kérve.

A főügyészség március 19-én tudatta a beadványozóval, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vizsgálja az általa leírtakat, nem külön nyomozás keretében, hanem a Czeglédy Csaba és társai ellen már nyomozó NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóság Csongrád megyei vizsgálati osztályán. Az adónyomozóknak kell megállapítaniuk, hogy történt-e törvénysértés és tiltott pénzintézeti tevékenység.

Czeglédy Csaba a NAV szerint az általa irányított bűnszervezeten keresztül 6,3 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Tóth Richárd Itthon

A megbilincselt Czeglédy nem csak a Fidesz kampányeszköze, hanem a baloldalé is

Nem csak szlogent választ magának a Fidesz soron következő választási kampányához, hanem megbilincselt szocialistát is. 2010, 2014 és 2018. Hagyó Miklós, Simon Gábor és Czeglédy Csaba. Mintha az idei változat azonban különbözne az eddigiektől. Ezt az olvasatot támasztja alá, hogy a szocik és a dékások sem ejtették Czeglédyt, hanem maguk számára is előnyösnek tartják a történetet.