szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az április 8-ai választás legnagyobb tétje az, hogy bevándorlóállammá válik-e Magyarország - jelentette ki a miniszterelnök a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

A kormányfő szerint a terrorveszély fokozódása és a közbiztonság romlása összefügg a migrációval. Ráadásul a bevándorlás veszélybe sodorja az európai kultúra egyik sarokkövét, a női egyenjogúságot. Orbán kijelentette: a kontinens megtelt, a határokat meg kell védeni, a migránsokat pedig Európán kívül kell tartani. Ha megszűnik az illegális migráció, nem lesz kiket szétosztani, és ezzel a kvótavitáktól is megszabadulna az EU - tette hozzá.

Orbán Viktor szerint Brüsszel az európai pénzek jelentős részét a migránsokra akarja költeni, az új uniós előterjesztés szerint pedig Magyarországra már az első körben 10 ezer migráns érkezne. Az ehhez előírt fejenkénti 9 millió forintos ellátás tönkretenné a nehezen elért gazdasági eredményeket.

A kormányfő arra számít, hogy a választásokra egyetlen ellenzéki jelölt áll majd - az MTI beszámolója szerint "a kormány jelöltjeivel" szemben. Az ellenzék eszközének a rejtőzködést nevezte, mondván: a mögötte álló erők valódi céljai ellentétesek az emberek akaratával, ezért nem állnak ki nyíltan, leplezik magukat, miközben beépültek döntéshozatali központokba és ott vannak Brüsszelben is. Kijelentette, hogy a "Soros-hálózat" ellen a leleplezés a legjobb eszköz, vagyis meg kell mutatni, mit akarnak valójában elérni ezek a szervezetek, a választások után pedig átláthatóságra kell kényszeríteni őket, és meg kell tiltani a migráció támogatását.

Soros Györgynek Amerikába kellene mennie ahelyett, hogy Magyarország sorsát akarja megváltoztatni - tette hozzá. A miniszterelnök szerint nem lehet többé kitenni azokat, akik bejönnek Magyarországra, ezért a migráció kérdésére nem szabad rossz választ adni. Megjegyezte: amíg a magyar választók a jelenlegi kormányt tüntetik ki a bizalmukkal, mindez nem fog bekövetkezni.

Orbán Viktor az interjúban kiemelte azt is, hogy elérhető közelségbe került a teljes foglalkoztatottság, felépült az új, munkára épülő gazdasági rendszer, 10 millió ember összefogásának köszönhetően pedig Magyarország 2010 után kikerült a csőd fogságából.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ibrahimovic visszatér a svéd válogatottba

Ibrahimovic visszatér a svéd válogatottba

Fucsovics elődöntős Rotterdamban

Fucsovics elődöntős Rotterdamban

Megerősítette az operatív törzs, hogy aki jogosult és odamegy, azt beoltják

Megerősítette az operatív törzs, hogy aki jogosult és odamegy, azt beoltják