szerző:
hvg.hu

De legalább akár 22 fok is lehet.

Szombaton több hullámban, sokfelé számíthatunk esőre, záporra – legnagyobb mennyiségben a Pécs-Ózd közötti szélesebb sávban. Délután zivatarok is várhatók, legjobb eséllyel ugyanebben a térségben. Az ismétlődő csapadékhullás és az időnként erős intenzitás miatt több helyen 20 millimétert meghaladó mennyiségű eső is eshet a nap folyamán – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzésében.

©

A déli szél a Tiszántúlon és az Alpokalján időnként viharossá (~60 km/h) fokozódhat. Zivatarokban szintén lehet számítani viharos széllökésekre (60-90 km/h).

A nap folyamán többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de eleinte délkeleten, keleten, délután nyugaton felszakadozhat a felhőzet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 13 és 18, délkeleten, keleten 19, 22 fok között alakul. Késő estére 7 és 16 fok közé hűl le a levegő.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!