szerző:
hvg.hu

A héten végre sem a főbejáraton, sem a hátsó kapun nem szándékozik visszatérni a tél – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A következő napokban az ilyenkor szokásosnak megfelelő, vagy annál kissé melegebb időjárásra számíthatunk, de gyakran feltámad majd a szél – mondta Üveges Zoltán meteorológus az OMSZ videójában.

Szerdán felhőzet zavarhatja a napsütést, késő délutántól az Alföldön zápor is lehet. Továbbra is meleg lesz napközben, a délnyugati szél azonban az északnyugati országrészben több helyen viharossá fokozódhat.

Csütörtökön front érkezik, szerte az országban borús időre lehet számítani, összességében azonban nem hullik majd jelentős mennyiségű csapadék. A nappali felmelegedés valamelyest mérséklődik.

A hétvégén megint magára talál a tavasz, "és talán a politikai elemzőkön kívül másokat is érdekel, hogy vasárnap milyen időre számíthatunk" – hangzott el a videóban.

A jelenlegi számítások szerint csapadéknak minimális, napsütésnek nagy az esélye. A hőmérséklet többfelé meghaladja majd a 20 fokot. "Ezek után lehet találgatni, hogy ez az idő a fakadó rügyek fejlődésére, vagy a szavazófülkék látogatottságára lesz kedvezőbb hatással" – tette hozzá az időjós.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!