szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Gyakorlatilag egy időben rendezték meg a baloldali ellenzéki pártok a kampányzárójukat, az LMP egy hotelben, a DK a Szent István parkban szervezte a rendezvényt négykor, az MSZP-P egy órát még kivárt. A cél mindenhol a mozgósítás volt.

1 2 3 4 5
Sorrend megfordítása

Véget értek az ellenzéki kampányzárók

Percről percre közvetítésünket lezárjuk. A Fidesz kampányzárójáról itt olvashatnak!

©

Már a koncertek mennek az MSZP-P rendezvényén

A végén lufikat is engedtek az égbe, majd bulivá változott a kampányzáró. Elvileg a Csókolom és a Kistehén zenekar lép fel.

Lukácsi Katalin a taktikai szavazásról

Elkaptuk egy szóra Lukácsi Katalint, aki épp az előtt a párt előtt beszélt a taktikai szavazásról, amely az egyik legkevésbé hajlik erre. Azt mondta, ebben a kérdésben megosztott az LMP, ezért is beszélt a szavazatok megosztásáról, de hallotta, hogy taps fogadta, amikor azt mondta, a taktikai szavazás nem kötelező. Bár az LMP-s kampánynyitón is ott volt, ez nem arra utal, hogy esetleg belépne a partba, őt inkább egy liberálisabb kereszténydemokrata párt izgatja.

Vége az LMP rendezvényének

Véget ért a rendezvény hivatalos része, az utolsó gondolat: menjenek el szavazni és szavazzanak az LMP-re.

Szombaton "Legyen Karácsony" flashmobot tartanak

Szombaton fél 7-kor "Legyen Karácsony!" flashmobot fognak tartani a Kossuth téren – jelentették be az MSZP–Párbeszéd kampányzáróján Karácsony Gergely beszéde után.

Azt mondták, minden szimpatizánst várnak a flashmobra.

Karácsony arra készül, hogy 9-én biciklivel megy a Miniszterelnökségre dolgozni

Karácsony arról is beszélt, hogy örült annak, hogy az MSZP–Párbeszéd a 9-es számú lista lesz a szavazólapon, mert 9-e fontos nap lesz mindenki életében. Erről azt mondta, nem csak leváltani kell a kormányt, hanem az igazi munka utána kezdődik.

"9-e fontosabb, mint 8-a, akkor elkezdjük ezt a kormányzást és megváltoztatjuk Magyarországot" – mondta, hozzátéve, hogy "okos, halkszavú, szorgos, az embereket szolgáló kormányzást" ígér.

"Arra készülök, hogy ugyanaz a srác legyek, aki most itt áll. Hogy ugyanaz a Gergő legyek, akit mindenki így szólít, mert senki nem mondja, hogy 'miniszterelnök-jelölt' úr" – mondta.

Ezután elmondta, hogy fog kinézni a napja a választás másnapján:

Április 9-én felkelek reggel, megiszom a kávémat, adok egy puszit a gyerekeimnek és a feleségemnek, majd felülök a biciklimre és betekerek a Miniszterelnökségre.

Végül mindenkit arra biztatott, hogy a következő 36 órában biztassák szavazásra ismerőseiket, mert 36 óra sok idő.

A beszédét azzal zárta, hogy a Nemzeti dalból elszavaltak egy részt.

Az Új Kezdet párt következik az LMP-nél

Üveges Gábor Új Kezdet-es hernádszentandrási jelölt beszél. Az LMP és az Új Kezdet szövetsége unikum a magyar közéletben, vissza kell hozni a vidéket a politikába, a valóság és a politizálás nagyon távol került egymástól. Orbán a kampány végén kétségbeesetten kezdett levelezésbe a kis önkormányzatokkal, mert kicsúszik a lába alól a talaj. Ma senki nem képviseli a vidéket az LMP–Új Kezdet szövetségen kívül. A Fidesz elárulta a vidéket, a rombolás erői vannak hatalmon – mondja.

Karácsony "szociális demokráciát" akar építeni

Karácsony közölte, új társadalmi modellt akarnak építeni, amelynek neve "szociális demokrácia". Erről kifejtette, nem csak a parlamentben kell demokrácia, hanem az iskolában, ahol szabadon lehessen tankönyvet választani, az egyetemen, ahol nem csak a gazdagok tanulhatnak, vagy az egészségügyben, ahol nem csak a gazdagok kapnak jó ellátást.

Az új demokráciának viszont mélyen kell gyökereznie, különben "újra jöhet egy szélhámos gengszter, aki ledöntheti a demokráciát. Olyat építünk, ami ki fogja állni ezt a próbát, ha valaki le akarja dönteni" – mondta, majd arról beszélt, hogy az emberek azért hallgassanak a szívükre is, "mert nem véletlenül van a bal oldalon".

Karácsony kész koalíciós kormányzásra a DK-val és az LMP-vel

"Egy ember van, akitől Orbán Viktor fél, egy ember tudja leváltani, és ez te vagy. Van Magyarországon egy hely, ahova nem hallatszik el a hazug propaganda, ahol nincs félelem, ahol nem lehet senkit félrevezetni, ez a választófülke. Van négyévente egy perc, amikor erősebb vagy, mint a kétharmad, mint Orbán Viktor, amikor te vagy a Góliáttal szembeni Dávid, amikor a hangod erősebb, mint Mészáros Lőrinc és Andy Vajna összes médiája együtt" – fejtegette Karácsony, aki arra biztatott mindenkit, hogy "laza csuklómozdulattal" húzzák be az ikszet vasárnap. "Az erő, ami veled van, az hatalmasabb, mint a hatalmasságok ereje" – mondta.

©

Hozzátette, ne a gyomruk vezesse az embereket, még ha utálják is a mostani hatalmat, hanem hallgassanak az eszükre és azt a szövetséget támogassák, amely egyedüli ellenzéki ajánlatként képes leváltani a kormányt, van kidolgozott programja. Közölte, azt a százpontos kormányprogramot fogják megvalósítani, amelyet korábban bemutattak. Azt mondta, büszke arra, hogy a mögötte álló pártszövetség egyedüliként árnyékkormányt tudott felállítani, amelynek tagjai mind kiváló emberek, akik nem pártosak, nem pártkatonák, függetlenek a pártoktól, de világos értékek alapján fognak dolgozni.

Hozzátette, kész arra, hogy a demokratikus ellenzéki pártokkal, a DK-val és az LMP-vel közösen kormányozzon.

Szél: Ne legyen sose gyűlöletkampány

Nem fél semmitől és senkitől, mondja, mert az ország átlát a szitán. Nem fenyegethet, hazudozhat róluk, mert eljön a szavazás ideje, amikor mindenki egyenlő. "Kötelesség elmenni szavazni. Erős LMP kell, mert ez a párt hozott új lendületet a politikába. Bármi lesz is április 8-án, gyűlöletkampányt sosem fog csinálni az LMP. A gyengék folytatnak ilyet." Szél erőt kér a folytatáshoz vasárnap, erre dörgő vastapsot kap. 

1 2 3 4 5

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Augusztus 20-a: rémálom lesz a közlekedés Budapesten

Augusztus 20-a: rémálom lesz a közlekedés Budapesten

Fülke: 1956 után a Páneurópai piknik idején vívtuk ki Európa tiszteletét

Fülke: 1956 után a Páneurópai piknik idején vívtuk ki Európa tiszteletét

Ketten meghaltak egy közlekedési balesetben Budapesten

Ketten meghaltak egy közlekedési balesetben Budapesten

Éremesővel zárták a magyar úszók a világkupát

Éremesővel zárták a magyar úszók a világkupát

Angliában élő állatkínzó magyarokat ítélt el a bíróság

Angliában élő állatkínzó magyarokat ítélt el a bíróság

Több banknál kizáró ok a babaváró hitelre a speciális jövedelem

Több banknál kizáró ok a babaváró hitelre a speciális jövedelem