szerző:
hvg.hu

A NAV közleményében úgy fogalmaznak, hogy illatos autó és fűvel teli rágódoboz bukott Röszkén.

Egy finn és egy 33 éves szerb férfi marihuánát próbált behozni az országba Röszkénél, de a határátkelőnél lebuktak – jelentette a NAV és a rendőrség hétfő hajnalban.

Szombat hajnalban jelentkezett belépésre egy finn rendszámú BMW, a sofőr egy finn férfi volt, aki azt mondta, hogy nincs nála bejelenteni való áru. A pénzügyőröknek azonban feltűnt a kocsiból áradó szag, és a kutyájuk is jelzett. Kisebb szerelés után a vezető ülés alatti részen, a szőnyeg alól, egy „Orbit” feliratos dobozból, 30 gramm növényi törmelék került elő, amely a marihuána tesztre pozitívan reagált.

©

Néhány óra múlva egy német rendszámú Volkswagen lett gyanús a röszkei pénzügyőröknek. A sofőr egy 33 éves szerb férfi volt, az autót illatosító szaga lengte körül és szerkezeti felépítése is eltért a gyáritól.

A hátsó lökhárító mögötti rejtekhelyről, a műszerfalban a légzsák helyéről és a jobb első ülés előtti kárpit alól, fekete nejlonzacskókba csomagolva, összesen több mint 12 kilogramm marihuánagyanús növényi törmelék került elő a vámvizsgálatkor. Ennek feketepiaci értéke körülbelül 24 millió forint.

A 33 éves férfi gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!