szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az esetnek szemtanúja volt Csepregi János író, aki megpróbálta leállítani a kislánnyal ordibáló, a vonatkozó Facebook-poszt szerint középkorú nőt, de erre "mocskos hazaárulónak" nevezték őt, és hogy nem igazi honvéd, mert nincs esze, hogy "megállítsa az ilyeneket".

A migránsokkal riogató kormányzati propaganda egy újabb hatásának lehettek szemtanúi a 182-es busszal utazók a minap, amikor egy középkorú nő váratlanul kötekedni kezdett egy szintén a járművön utazó, 14-15 éves fekete lánnyal hétfő este.

Az esetről Csepregi János író számolt be a Facebook-oldalán, aki maga is fültanúja volt a történteknek. Csepregi az egészről azt írja, hogy "félelmetes keserűséget" érez miatta.

Mint írta, az történt, hogy az említett középkorú nő "mocskos niggernek", majd "büdös picsának" nevezte a lányt, de Csepregi csak a legszofisztikáltabb kifejezéseket említi posztjában, mert szerinte voltak sokkal gyomorforgatóbbak is.

Az író megkísérelte leállítani a nőt, ám sikertelenül, az ugyanis Csepregit is betámadta:

Mire természetesen mocskos hazaáruló lettem, akinek lesülhet a bőr a képéről, mert nem igazi honvéd, hogy inkább arra lenne eszem, hogy megállítsam az ilyeneket, minthogy védelmezzem a niggereket

– írta az eset nyomán.

A történet úgy ért véget, hogy a lány egy megállóval előbb leszállt a buszról, de az ordibáló nő maradt, a beszámoló szerint a Tinódi utcáig szidta Csepregit, "majd búcsúzóul még megemlítette, hogy szálljak le vele, odalent lejátszhatjuk. Még a nyitott ajtón kívülről is fenyegetőzött. Aztán bezárultak az ajtók. És mindenki ugyanúgy hallgatott tovább."

Csepregi zárásként megemlítette, hogy reméli, hogy a lány "arra is emlékszik majd, hogy volt valaki, aki szólt, hogy ezt így nem lehet".

(Képünk illusztráció.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rossz hír jött azoknak, akik USB-C töltőt szeretnének az iPhone-ra

Rossz hír jött azoknak, akik USB-C töltőt szeretnének az iPhone-ra

Megmutatta az Audi új csúcsterméke, mit tud az autópályán – videó

Megmutatta az Audi új csúcsterméke, mit tud az autópályán – videó

Beindult a tűzjelző az Országgyűlés Irodaházában a Jobbik szakértőjének füstgránátja miatt

Beindult a tűzjelző az Országgyűlés Irodaházában a Jobbik szakértőjének füstgránátja miatt