szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az osztrák Ö24 felvetette, hogy egy 2014-ben eltűnt magyar nő holttestének maradványait találhatták meg múlt pénteken a Fertő tó nyugati felén, Ausztriában. Korábban felmerült, hogy esetleg a tavaly eltűnt valóságshow-szereplő maradványairól lehet szó, de az RTL Híradó szerint ezt a DNS-teszt eredményei cáfolták.

Megbízható rendőrségi források szerint legnagyobb valószínűséggel a darnózseli hentes feleségéé lehetnek a Fertő tóban megtalált testrészek – ezt jelentette kedden az Ö24. A szerdai Bors az osztrák lap alapján azt írja: hivatalosan továbbra sem tudni, kinek a felsőtestét és fejét találták meg a sekély vízben, illetve a nádasban. A hiányzó testrészeket azóta is mindennap keresik.

A hely, ahol a csonkolt felsőtest előkerült pénteken, a ruszti öblön túl egy kis náddal benőtt sziget a nyílt vízen, amit kizárólag csónakkal lehet megközelíteni. A torzó nagyon rossz állapotban volt, a helyszínre hívott bűnügyi szakértő állapította meg, hogy emberi maradványról van szó, illetve egy nő az áldozat.

Hétfőn találtak még keresőkutyák és hangradar segítségével két alsókart, egy combot és egy lábszárat. A testrészek hónapok óta a vízben voltak. Állítólag igazolták a DNS-vizsgálatok, hogy ugyanannak az áldozatnak a maradványairól van szó.

Az osztrák lapok szerint szinte biztos, hogy a szálak Magyarországra vezetnek, mert az ausztriai eltűnési eseteket már a hétvégén átnézték, és egyikkel sem tudták összefüggésbe hozni a holttestet.

A keddi RTL Híradó szerint a DNS-vizsgálat eredményei megerősítették, hogy nem az egyik valóságshowból ismert Novozánszki Fanni holttestét találták meg a Fertő tóban.

Az Ö24 feltételezése szerint sokkal valószínűbb, hogy a darnózseli esethez van köze a borzalmas Fertő tavi leletnek. A Mosonmagyaróvár melletti faluban élő hentest vádolták azzal, hogy megölte gyógytornász feleségét, maradványait pedig eltüntette. A negyvenéves nőt 2014 májusa óta senki sem látta, és nem tudni, mi történt vele.

Bár férje kertjében találtak egy női holttestből származó tüdőt és szívet, 2016-ban mégis felmentette a bíróság, mert a sósavval szétroncsolt szervekről nem lehetett száz százalékban kimonda­ni, hogy a feleségéé voltak. Az ügyet most tárgyalják újra a Bors szerint.

18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!