szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Saját feljelentése nyomán juthattak el a rendőrök ahhoz a hangfelvételhez, amely alapján kedden előállították, és őrizetbe vették Gyárfás Tamást – írja a kormányközeli Magyar Idők.

Az úszószövetség volt elnökét, sportdiplomatát, médiavállalkozót tavaly zsarolták meg egy, a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatos hangfelvétellel, ami miatt feljelentést tett, november 27-i vallomásában pedig azt mondta a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársainak, hogy két hónappal azelőtt a lakásán adott át neki egy fenyegető tartalmú üzenetet egy ismeretlen férfi. A megbízóját nem nevezte meg, de közölte, hogy később még jelentkezni fog, ha pedig Gyárfás elutasítja, "tragédia történik".

Az NNI Gyárfás feljelentése után idén március 14-én fogta el zsarolás miatt Imrich K.-t, aki kapcsolatban állt a Fenyő János megölése miatt jogerősen elítélt Jozef Rohác családjával.

A nyomozók a szlovák rendőrséget jogsegély részeként arra kérték, tartsanak házkutatást Jozef és testvére, Stefan Rohác lévai házában. Ott foglalták le azt a kazettát, amely most új bizonyítékként szolgálhat Gyárfás ellen. Azon ugyanis a szintén kormányközeli Pestisrácok.hu szerint a médiavállalkozó és Portik Tamás – aki felbujtóként 28 éves fegyházbüntetését tölti Boros Tamás és Prisztás József meggyilkolása miatt – a Fenyő-gyilkosságról beszélgettek 14 évvel ezelőtt.

Az NNI munkatársai kedden délelőtt vitték be Gyárfást, aki részletes vallomást tett, majd őrizetbe vették. Ügyvédje, Bánáti János a hvg.hu-nak elmondta: ügyfele hosszan mesélt a kihallgatóinak a Fenyő Jánossal folytatott vitájáról és kapcsolatáról Portik Tamással. A hatósági eljárás miatt viszont panasszal élt, és a leghatározottabban tagadta a terhére rótt cselekményt.

Arról, miből derülhet ki, van-e köze a sportdiplomatának a Fenyő-gyilkossághoz, itt írtunk.

(Magyar Idők)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

"Én meg a Gyárfás meg a Fenyő" – régi történettel állt elő a Népszava egykori főszerkesztője

Pikáns részleteket osztott meg blogján a Népszava egykori főszerkesztője, Kereszty András arról, milyen volt és milyen lett a lap működése, miután Fenyő János megvásárolta azt. Kereszty több korábbi sztorit is felemlegetett, egyebek mellett azt is, amikor a tudta és ellenőrzése nélkül jelentettek meg egy Gyárfás Tamásról szóló cikket. A beszámoló szerint a volt úszóelnök később magához invitálta Keresztyt, és arra biztatta, tartson vele, mert "Fenyőnek nincs jövője".