szerző:
hvg.hu

Saját feljelentése nyomán juthattak el a rendőrök ahhoz a hangfelvételhez, amely alapján kedden előállították, és őrizetbe vették Gyárfás Tamást – írja a kormányközeli Magyar Idők.

Az úszószövetség volt elnökét, sportdiplomatát, médiavállalkozót tavaly zsarolták meg egy, a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatos hangfelvétellel, ami miatt feljelentést tett, november 27-i vallomásában pedig azt mondta a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársainak, hogy két hónappal azelőtt a lakásán adott át neki egy fenyegető tartalmú üzenetet egy ismeretlen férfi. A megbízóját nem nevezte meg, de közölte, hogy később még jelentkezni fog, ha pedig Gyárfás elutasítja, "tragédia történik".

Az NNI Gyárfás feljelentése után idén március 14-én fogta el zsarolás miatt Imrich K.-t, aki kapcsolatban állt a Fenyő János megölése miatt jogerősen elítélt Jozef Rohác családjával.

A nyomozók a szlovák rendőrséget jogsegély részeként arra kérték, tartsanak házkutatást Jozef és testvére, Stefan Rohác lévai házában. Ott foglalták le azt a kazettát, amely most új bizonyítékként szolgálhat Gyárfás ellen. Azon ugyanis a szintén kormányközeli Pestisrácok.hu szerint a médiavállalkozó és Portik Tamás – aki felbujtóként 28 éves fegyházbüntetését tölti Boros Tamás és Prisztás József meggyilkolása miatt – a Fenyő-gyilkosságról beszélgettek 14 évvel ezelőtt.

Az NNI munkatársai kedden délelőtt vitték be Gyárfást, aki részletes vallomást tett, majd őrizetbe vették. Ügyvédje, Bánáti János a hvg.hu-nak elmondta: ügyfele hosszan mesélt a kihallgatóinak a Fenyő Jánossal folytatott vitájáról és kapcsolatáról Portik Tamással. A hatósági eljárás miatt viszont panasszal élt, és a leghatározottabban tagadta a terhére rótt cselekményt.

Arról, miből derülhet ki, van-e köze a sportdiplomatának a Fenyő-gyilkossághoz, itt írtunk.

(Magyar Idők)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Itthon

"Én meg a Gyárfás meg a Fenyő" – régi történettel állt elő a Népszava egykori főszerkesztője

Pikáns részleteket osztott meg blogján a Népszava egykori főszerkesztője, Kereszty András arról, milyen volt és milyen lett a lap működése, miután Fenyő János megvásárolta azt. Kereszty több korábbi sztorit is felemlegetett, egyebek mellett azt is, amikor a tudta és ellenőrzése nélkül jelentettek meg egy Gyárfás Tamásról szóló cikket. A beszámoló szerint a volt úszóelnök később magához invitálta Keresztyt, és arra biztatta, tartson vele, mert "Fenyőnek nincs jövője".

Brexit-patt: egy évvel meghosszabbítanák az átmeneti időszakot

Brexit-patt: egy évvel meghosszabbítanák az átmeneti időszakot

"Magam sem értem" - Nem aggódja túl a dolgot az 1,4 milliárdos csalás gyanújába keveredett fideszes képviselő

"Magam sem értem" - Nem aggódja túl a dolgot az 1,4 milliárdos csalás gyanújába keveredett fideszes képviselő

Ausztrália is elismerheti Jeruzsálemet Izrael fővárosának

Ausztrália is elismerheti Jeruzsálemet Izrael fővárosának

Hamarosan már lehet szlalomozni önvezető autókkal a zalai tesztpályán

Hamarosan már lehet szlalomozni önvezető autókkal a zalai tesztpályán

Hatalmas pókok ijesztgetik a rábaközieket

Hatalmas pókok ijesztgetik a rábaközieket

Félmilliárd a kormánytól Áder János alapítványának

Félmilliárd a kormánytól Áder János alapítványának