szerző:
hvg.hu

Budai Gyula szerint Helmeczy László ügyvédként politikai tevékenységet folytatott a Kósa-ügyben, mert közben DK-sként indult Nyíregyházán.

Fegyelmi eljárás lefolytatását kéri Budai Gyula, a Fidesz korábbi parlamenti képviselője, korábbi miniszteri biztos Helmeczy László ellen a Budapesti Ügyvédi Kamaránál, miután Helmeczy a DK képviselőjelöltjeként indult Nyíregyházán a választáson – írja a 24.hu.

Helmeczy emellett a Kósa Lajossal üzletelő állítólagos örökösnő, a csengeri Szabó Gáborné ügyvédjeként ügyvédjeként is többször nyilatkozott a sajtónak, és rendszeresen fenyegette Kósa Lajost a zavaros történet következő fejezeteinek nyilvánosságra hozatalával.

Budai Gyula azért kéri a fegyelmit Helmeczyt ellen, mert szerinte ügyvédi mivolta mögé bújva folytatott politikai tevékenységet, ami Budai szerint nem egyeztethető össze az ügyvédi etikai szabályokkal, illetve az ügyvédekre vonatkozó jogszabályokkal. Budai felhívta a figyelmet arra, hogy 2002-ben Keller László, volt MSZP-s képviselő feljelentése nyomán őt el is marasztalta Budapesti Ügyvédi Kamara, arra hivatkozva, hogy az ügyvédi tevékenység nem összeegyeztethető azzal, hogy a Fidesz–KDNP kampányában jogászként vett részt.

A kamara szerint ugyanakkor a jogszabályok és a szabályzatokban megfogalmazott normák önmagukban nem tiltják, hogy ügyvédek politikai tevékenységet folytassanak vagy politikai jellegű ügyekben védőként nyilatkozzanak.

Helmeczy László korábban egyébként a Fidesz tagja volt, majd a Szabolcs megyei közgyűlés elnöki székéért folyó harcban összeveszett a pártvezetéssel, kizárták, visszaperelte magát, majd önként kilépett. 2001 decemberében részt vett a Kupa Mihály nevével fémjelzett Centrum Párt megalapításában, 2006-ban az MDF képviselőjelöltje volt, később Bajnai Gordon pártjához, az Együtthöz csatlakozott, az idei választáson azonban már Gyurcsány Ferencék jelöltjeként indult.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A volt grúz elnök unatkozik, és sokallja a 400 eurós amszterdami rezsit

A volt grúz elnök unatkozik, és sokallja a 400 eurós amszterdami rezsit

Elhunyt a Benetton egyik alapítója

Elhunyt a Benetton egyik alapítója

Mosolyra hangolva: teszten a Citroen C3 Aircross

Mosolyra hangolva: teszten a Citroen C3 Aircross

Lángoló házukból mentette ki négy gyerekét egy anya

Lángoló házukból mentette ki négy gyerekét egy anya

Durván megdrágulhat az orvosi ellátás azoknak, akiknek nincs társadalombiztosításuk

Durván megdrágulhat az orvosi ellátás azoknak, akiknek nincs társadalombiztosításuk

Ez lesz a magyar pingpong vb logója

Ez lesz a magyar pingpong vb logója