szerző:
hvg.hu

Nem lesz társelnöki rendszer - amit eredetileg akart volna az elnökség -, de a vezetés változik.

A Jobbik kongresszusi küldötteinek 82 százaléka úgy döntött, a jövőben egy elnök, egy elnökhelyettes és 6 alelnök vezeti a pártot - mondta Mirkóczki Ádám szóvivő a Hír TV-nek. Az elnöség eredetileg társelnöki rendszert vezetett volna be, ám ez az elképzelés menet közben az egyeztetések hatására megváltozott - tudtuk meg a Jobbik sajtófőnökétől. Elmondása szerint ez a javaslat nem is került a küldöttek elé.

Vona Gábor távozó pártelnök azt szerette volna, ha Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton vezetik majd a pártot, társelnöki rendszerben. A Hír TV információi szerint ez most sem kizárt, Sneider lehet az elnök, Gyöngyösi a helyettese. Közben a kormánypárti Magyar Idők azt írta, Ásotthalom polgármestere, a szintén elnökségre pályázó Toroczkai László egyre népszerűbb a pártban.

A tisztújító kongresszust május 12-én tartják. A Vona-tábor úgy érzi, hogy a struktúra átalakításával az ő akartuk érvényesült, kérdés, Toroczkai ellenében is érvényesül-e a néppárti vonal akarata. A mai volt a könnyebbik meccs.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!