szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az RTL Híradó szerint a szombati csőtöréskor akkora nyomáskülönbség keletkezett, hogy a városban hat másik helyen is eltört a vízvezeték. Körülbelül 25 ezer háztartás maradt víz nélkül. A sérült vezetékszakaszt várhatóan jövő héten cserélik ki.

Összesen huszonötezer háztartás maradt víz nélkül szombaton, Hajdúszoboszlón. A belvárosban szombaton eltört egy főnyomócső, ami egy időre az egész városban megbénította a vízszolgáltatást. Körülbelül 4000 köbméter víz hömpölygött a város parkjában – számolt be az RTL Híradó vasárnap.

A víz szinte percek alatt elöntötte szombat délelőtt a belváros egyik parkját. A helyiek sokáig csak találgatták, miért nincs víz a lakásokban.

Az illetékes vízmű vezetője elmondta, hogy egy 500 milliméteres gerincvezeték tört el Hajdúszoboszló központjában. Körülbelül négyezer köbméter víz szabadult el a főtér környékén, és az egész város, nagyjából 25 ezer háztartás víz nélkül maradt.

Az RTL Híradó úgy tudja: több mint hatvanéves a vezeték, ami megadta magát. Az áradat közelében rendezvényt, egy gasztronómiai fesztivált tartottak, egy asszony jelezte az egyik hangosítónak, hogy ömlik a csatornából a víz, ami elért egészen a standokig. Több centi magasan állt a víz a közeli játszótéren is.

Több órába telt a hiba elhárítása, de még nincs minden rendben. A csőtöréskor keletkezett nyomáskülönbség miatt a városban még hat másik helyen eltört a vezeték, a sérült vezetékszakaszt várhatóan jövő héten cserélik ki.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bodolay Géza: Rettenetes gyávaságnak tartottam volna, ha azt mondom, nem merem csinálni

Bodolay Géza: Rettenetes gyávaságnak tartottam volna, ha azt mondom, nem merem csinálni

Hatalmas befektetések érkeznek hozzánk a járvány idején, de nem amiatt

Hatalmas befektetések érkeznek hozzánk a járvány idején, de nem amiatt

Eladta az OTP a szlovákiai leánybankját

Eladta az OTP a szlovákiai leánybankját