szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több vízi jármű felborult hétfő délután a Balatonon a rendőrség keddi beszámolója szerint. Ismét felhívták a figyelmet arra, hogy nagyon fontos betartani a viharjelzésre vonatkozó szabályokat, mert nagyon gyorsan kialakulhat vészhelyzet, ha valaki óvatlan.

Három helyre is riasztották bajba került vízi járművekhez hétfő délután a vízirendőröket a Balatonnál – derül ki a police.hu-ról.

A siófoki vízirendőrök hétfő délután 5-kor vették észre, hogy a parttól nagyjából ezer méterre felborult egy vitorlás és három utasa a vízbe esett. Az egyenruhások visszaállították a hajót, a vízbe esett embereket a szolgálati hajójukba emelték, a vitorlást pedig a part közelébe vontatták.

A Zánka előtti vízterületről ugyanebben az időben a balatonföldvári vízirendőrök segítettek partot érni annak a három fős társaságnak, akik katamaránjukkal árbóctörést szenvedtek.

A fonyódi vízirendőrökhöz egy kicsivel később érkezett bejelentés arról, hogy a Balatonlelle előtti vízterületen, a parttól körülbelül 1000 méterre egy elektromos hajó motorja meghibásodott, a jármű öt utasa emiatt segítség nélkül képtelen volt partot érni. A rendőrök a hajót a kikötőbe vitték.

A mentések idején I. és II. fokú viharjelzés volt érvényben.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy a vízen vagy a vízben különösen fontos betartani a viharjelzési szabályokat, figyelni egymásra.

Elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan, ebben az esetben úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. Másodfokú viharjelzés esetén a viharjelző berendezés percenként 90-szer villan fel, ilyenkor fürödni tilos, csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni sem szabad, a vitorláshajók kivételével – emlékeztettek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„A siker titka, hogy partnerként tekintünk az ügyfeleinkre” – interjú a 25. jubileumát ünneplő Mercarius Flottakezelő vezetőivel

„A siker titka, hogy partnerként tekintünk az ügyfeleinkre” – interjú a 25. jubileumát ünneplő Mercarius Flottakezelő vezetőivel

Legyen óvatos, csalók új módszerrel próbálnak adatokat gyűjteni a magyaroktól

Legyen óvatos, csalók új módszerrel próbálnak adatokat gyűjteni a magyaroktól

Paul Lendvai: Sötét kilátások Kelet-Európában

Paul Lendvai: Sötét kilátások Kelet-Európában