szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A két férfi tavaly nyáron dolgozni ment Csehországba, de végül úgy döntöttek, hogy visszajönnek Magyarországra. Hazafelé leszállították őket a vonatról, az állomáson szemelték ki áldozatukat, akivel egy elhagyatott helyre vitették magukat, és ott megtámadták.

A Fővárosi Főügyészség nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat a két magyar férfi ellen, akik tavaly nyár végén megtámadtak egy taxist Csehországban – közölték szerdán.

2017 augusztusában dolgozni ment Csehországba a két férfi, de valami nem tetszett nekik, ezért már pár nappal később úgy döntöttek, hogy hazautaznak. Vonatra ültek, de a kalauz őket még Csehország területén, az egyik állomáson leszállította őket, mert nem volt jegyük.

Az állomáson szemeltek ki egy ott várakozó taxit, kitalálták, hogy pénzt szereznek a sofőrtől. Azt nem közölte az ügyészség, melyik városban történt mindez. A pályaudvar közelében lévő kerékpártárolóban hagyott bicikliről leszedték az acél fékhuzalt, hogy azzal fojtják majd meg a kiszemelt áldozatukat.

Tavaly augusztus 27-én hajnalban a két férfi beült egy az állomás előtt várakozó taxiba úgy, hogy egyikük a sofőr mögé, míg társa mellé ült. Ezután megmutatták a telefonjukon a pár kilométerre lévő elhagyatott helyet, ahova a fuvart kérték. Egy kiserdő melletti földútról volt szó, amit előre kiszemeltek már.

Amikor odaértek, a hátul ülő férfi a huzalt a sofőr nyakára tette és fojtogatni kezdte. Eközben a mellett ülő társa arcon vágta a taxist, akinek időben sikerült ráfognia a huzalra, így végül le tudta feszíteni a nyakáról, és ki tudott szabadulni. Ekkor a két férfi kirángatta az autóból, és mindketten ütni kezdték.

A férfi a földre került, a két támadó megpróbálta az autót elvinni, de nem tudták elindítani. A sofőrnek sikerült elfutnia és értesítenie a rendőrséget.

A két támadó a kocsiból végül csak 3 doboz cigarettát vitt el, majd elrejtőztek a közeli erdőben.

Később visszamentek az állomásra, ahonnan Magyarországra vonatoztak. A nyomozók egy hónappal később itthon fogták el őket, már előzetes letartóztatásban vannak. A főügyészségi indítvány alapján tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik őket, ha kimondják bűnösségüket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!