szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nő segítségére siető férfi egy vascsővel kezdte ütlegelni a kutya fejét, így tudott megmenekülni.

Megmarcangolt egy fiatal, 28 éves nőt egy utcára kiszabadult pitbull Mindszenten. Az állat kiharapott egy darabot a combjából, de a lábszára, a lábfeje és több ujja is megsérült, amikor megpróbálta szétfeszíteni az állat száját - írja a Délmagyar a május 1-jén történt támadás részleteiről. A nő úgy menekült meg, hogy a sikoltozására az egyik házból kiszaladt az ott lakó, majd vasrúddal kezdte ütni a kutya fejét, mire az eleresztette a nő lábát.

A lapnak nyilatkozók szerint az utcában két ilyen kutya is van, és ez nem volt az első eset, amikor emberre támadtak. A lakók azt is mesélték, hogy nemrég fölkergették a fára a kutyatulajdonos család egyik tagját, később pedig az újságkihordó is megjárta velük. Valaki pedig egy órán át ült az autójában, mert nem mert kiszállni a vérszomjas kutyák miatt.

A megtámadott nő a Délmagyarnak azt mondta,

Ugyanolyan amerikai staffordshire terrier-pitbull keverékem van, mint ami rám támadt. Nem tudom, hogy mit csináljak vele... Soha nem bántott, nagyon szeretem, imádom, de félni fogok tőle is...Pillanatok alatt történt az egész... Apa az egyiket elrugdosta. A vasrudas férfi az utolsó pillanatban ért oda. Pont akkor rántott le a földre a kutya. Nem tudom, mi lett volna, ha a mellkasomat, arcomat is szétszedi. Halálfélelmem volt. Azt mondták, a combomból egy izomdarabot is kitépett. Nem tudok lábra állni. A sérüléseim örökre látszani fognak

A most emberre támadó két kutya gazdája ellen a 26 éves férfi ellen a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétségének gyanúja miatt rendelt el nyomozást. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki.

A lap kereste a kutyák gazdáját, de hiába csengettek, senki nem nyitott ajtót.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!