szerző:
hvg.hu

Tavaly januárban jelentették fel a férfit, aki a vád szerint több fiatal fiút is megkörnyékezett.

Újabb tanúk meghallgatásával és megdöbbentő részletekkel folytatták a tárgyalását annak a 40 éves tanárnak, aki a vád szerint az egyik fővárosi gimnáziumban és a Budapest Honvéd utánpótlását adó Magyar Futballakadémián több növendékét szexuálisan zaklatta – írja a szerdai Blikk.

A feljelentés 2017 januárjában történt, az ügyészség tavaly decemberben emelt vádat ellene szexuális kényszerítés és kiskorú veszélyeztetése miatt.

A június óta szabadlábon védekező tanár a vád alapján a fociakadémiáról két fiúval kezdett ki, őket már ismerte a gimnáziumból. Még 2016 őszén a bizalmukba férkőzött, csetelt velük, de a baráti beszélgetés hamar furcsa fordulatot vett, szexuális tartalmú üzeneteket kezdett küldözgetni nekik.

Az egyik focista azt mondta, hogy a tanár fogdosta őt, és fotókat kért tőle a péniszéről. Egy másik fiú attól tartott, hogy az érettségin kibabrál vele az igazgató-helyettesként is dolgozó férfi, ezért többször találkoztak, elment vele fagyizni, moziba, vásárolni. A fiatal labdarúgó a bíróság előtt állította: 100 eurót ajánlott neki a tanár azért, hogy orális szexet folytathasson vele.

A történteket a játékos elmesélte végül egy tanárnőnek, aki szintén az akadémián dolgozott. Ő vette rá végül a fiatal korú focistát, hogy édesapjával tegyen feljelentést. Ezután más áldozatok is jelentkeztek, és állításuk szerint velük szexuális aktus is történt.

A tanár továbbra is tagadja az ellene felhozott vádakat.

A Budapest Honvéd közleményben így reagált: „Kötelességünknek megfelelően feljelentést tettünk a rendőrségen. Természetesen továbbra is mindent megteszünk tanulóink védelmében, és figyelemmel kísérjük az eset kimenetelét”.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!