szerző:
hvg.hu

Nagy a baj a kongresszus előtt álló szocialistáknál, már ott tartanak, hogy a sporttagozat MSZP-t kiosztó levele is kiszivárog.

Amit a Zoom idéz, és olyanok vannak benne, mint például: „az április 8-i választások újabb, még súlyosabb vereséget hoztak pártunk számára. Demokratikus pártokban ilyen esetben a teljes vezetés lemond, ez most először meg is történt. A második lépés, hogy a kudarc részesei lemondanak listás mandátumaikról. Erre szolgált követendő példával Gőgös Zoltán elnökhelyettes. Nagyon logikus és az egyetlen vállalható lépés, hogy a kudarcot vallók hátrább lépnek és az új vezetésben semmilyen szerepet nem vállalnak. A legjobb, ha visszatérnek az alapszervezetükbe és ott dolgoznak, azaz követnék Burány Sándor példáját, aki, miután lejárt a mandátuma, mint budapesti elnök, a kispesti szervezetben végzett munkájával négy év után egyéni képviselő lett, majd idén megismételte egyéni győzelmét. Az elmúlt nyolc év választásai bebizonyították, hogy ha nincs erős MSZP, akkor a baloldal nem tud váltópártot kiállítani. Az idei választás rávilágított, hogy bűnös módon hagytuk szétesni, megszűnni vidéki szervezeteinket, ami az eddigi elnökségek sara. A következő két év kiemelt feladata a vidéki hálózat tényleges újjáépítése! A következő kongresszuson döntést kell hozni ennek módjáról és szervezeti kereteiről.”

A Vincze Géza vezette bizottság szerint választani kell egy főfoglalkozású elnökhelyettest, továbbá meg kell bízni 4 régiófelelőst, akik szintén főfoglalkozásúak, és fejenként 22 választó körzetben végzik a pártszervezést az elnökhelyettes irányításával, mert ha nem lépnek gyorsan ezen a téren, akkor „a Momentum be fog jönni a légüres térbe, és pártunk a csendes agónia felé veszi az irányt. Példa a Fidesz jobboldali térnyerése 1994 után.” Javasolják azt is, hogy leheljenek életet az ifjúsági szervezeteikbe és azt, hogy a „szakszervezetekkel és az erre nyitott civil szervezetekkel való tényleges és folyamatos együttműködés kiépítését, az általuk fontosnak tartott kérdések képviseletét a parlamentben”.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!