szerző:
hvg.hu

Igen jól fizetnek a Soros-plakátok, illetve a többi kormányhirdetés is.

Az RTL Klub szerda esti híradója arról számol be, hogy tavaly 10 milliárd forintos árbevételt könyveltek el Balásy Gyula cégei. A tévécsatorna szerint az üzletember vállalkozásai több állami megbízást is kaptak, de legismertebb "művei" a Soros-ellenes plakátok voltak. A kormánykommunikációt lebonyolító cégek tavaly összesen 10 milliárd forintos megbízáshoz jutottak.

A híradó szerint a Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyelete alatt működő kommunikációs hivatal meghívásos közbeszerzésen választott ki három konzorciumot, és tőlük rendelik az összes kormányzati reklámot. Azaz a kiválasztottak már csak egymással versenyeznek a megbízásokért.

Tavaly 60 milliárd forintot, és csak idén eddig 11 milliárdot költött a kormány médiakampányra, Balásy Gyula cégei pedig már idén 9,5 milliárd forintot nyertek, egyebek mellett 2,8 milliárdért számolhatnak be a kormánydöntésekről, illetve 1,4 milliárdért népszerűsíthetik az e-sport konferenciát.

Rogán Antal, a Miniszterelnöki kabinetiroda vezetője szerint ők a legkisebb költségvetéssel rendelkező tárca, a közbeszerzéseket pedig nemzetközi tendereken hirdetik meg, így azokra bárki pályázhat. Rogán minisztériuma szerint ők minden közbeszerzésre vonatkozó jogszabályt betartanak és a kiválasztás alapja mindig a legkedvezőbb ajánlat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!