szerző:
hvg.hu

Pervesztésként próbálja interpretálni a kormányszócső, hogy Dirk Gerkens korábbi munkahelye, az RTL Klub ellen folyó egyik ügyét visszaküldték első fokra. Azt pedig csak mellékesen említik meg, hogy Gerkens a másik eljárást másodfokon is elvesztette.

Az Index hívta fel rá a figyelmet, hogy milyen sajátosan értelmezi a kormány egyik szócsöve, az Orgio Dirk Gerkeensnek, a másik kormánymédium vezérigazgatójának perében hirdetett eredményt.

A Tv2 jelenlegi, az RTL Magyarország korábbi vezérigazgatója ugyanis pert indított előző munkáltatója ellen, mivel szerinte jogtalanul mondták fel munkaviszonyát. Erre válaszul pert indított az RTL is Dirk Gerkensszel szemben, mivel a tévécsatorna szerint kárt okozott nekik, többek között azzal, hogy olyan éttermi számlákat számolt el, amikhez nem volt joga, illetve produkciós programköltségekkel élt vissza.

Az ügyben első fokon tavaly októberben hirdettek eredményt, eszerint a csatorna joggal mondott fel Gerkensnek, neki viszont meg kell fizetnie az RTL által követelt összeg egy részét, 170 millió forintot.

A szerdán kihirdetett másodfokú ítélet annyiban helybenhagyta az elsőt, miszerint az RTL jogosan rúgta ki Gerkenst és nem tartozik neki semmivel. Az RTL részéről Gerkens felé támasztott követelést azonban visszaküldték első fokra pontosítás okán. Az Origo cikke mindezt "pervesztésként" és "RTL-kudarc"-ként interpretálta címében és leadjében. Megemlítik ugyan azt is, hogy az ügy másik felét, azaz Gerkens követeléseit a bíróság másodfokon is elutasította, de csak a cikk végén, egy mondatban.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Vucic: Gruevszki Röszkénél lépett be Magyarországra

Vucic: Gruevszki Röszkénél lépett be Magyarországra

Elkezdődött: sorra dőlnek be a jelzáloghitelek

Elkezdődött: sorra dőlnek be a jelzáloghitelek

„Kegyvesztett volt", de most 1,1 milliárdból újítja fel a szombathelyi Sportligetet Homlok Zsolt

„Kegyvesztett volt", de most 1,1 milliárdból újítja fel a szombathelyi Sportligetet Homlok Zsolt

Demcsák Zsuzsa az ATV-ben bukkant fel

Demcsák Zsuzsa az ATV-ben bukkant fel

64 éves férfi rabolt ki egy benzinkutat Győrben

64 éves férfi rabolt ki egy benzinkutat Győrben

A kormány szerint Gruevszki különleges bánásmódot igényel, pedig nem terhes nő

A kormány szerint Gruevszki különleges bánásmódot igényel, pedig nem terhes nő