szerző:
Gergely Zsófia

Július 1-i hatállyal lemond és távozik a Magyar Telekomtól Christopher Mattheisen, aki ebből az alkalomból adott interjút a Forbesnak. A nyomtatásban megjelenő interjú egyes részeit szerdán közzétették, így azt a részt is, amit a mára lakájmédiává silányított Origo eladásáról mondott a távozó vezérigazgató.

Ahogy már többször kommunikálták, ezúttal is megismételte, hogy a legnagyobb eléréssel bíró portál értékesítése „100 százalékban üzleti kérdés volt”, a rá fordított figyelmet „inkább az alaptevékenységükre” szerették volna fordítani. Állította azt is, hogy „politikai nyomás nem volt a cégcsoporton, hogy szabaduljon meg az Origótól”. Ahogy szerinte előtte sem volt politikai nyomás – ennél a pontnál érdemes felidézni, hogyan távozott a főszerkesztő Sáling Gergő, majd a szerkesztőség nagy része a Lázár János utazásait megörökítő cikkek után 2014 nyarán.

Az interjúban arra is rákérdeztek, Mattheisennek milyen érzés olvasnia a jelenlegi Origót, ami azóta a Vs.hu-s Száraz István közbeiktatásával Matolcsy Ádámnál landolt, és egy kötelékben repül a migránsozó-sorosozó-brüsszelező többi zsebmédiával. Mire a távozó vezérigazgató azt válaszolta, hogy egyáltalán "nincsenek érzései”. Hiszen tőzsdei cégként az a legfontosabb, hogy a legjobb árat kapják, amikor értékesítik egy-egy cégüket.

Beszélt még a Forbesnak az őket is sújtó szektorális különadókról, de arról is, mikor beszélt Orbán Viktorral és Angela Merkellel utoljára.

Christopher Mattheisen 12 év után távozik
©

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!