szerző:
hvg.hu

Közel egymillió forintos bírságra számíthat a rendszerkritikus rasztahajú rapper, Komáromy Gergely, Gregory G Ras.

„Ha nem tetszik a rendszer, és ezt nyíltan vállalom, akkor egyből automatikusan sorosbérenc civil szervezet leszek így egymagam?” – írta közösségi oldalán G Ras, aki akkor is ott volt és tüntetett a Kossuth téren, amikor megalakult a negyedik Orbán-kormány. Kérdésére a válasz az, hogy igen. Esetleg valaki hibázott.

Komáromy a levelet is feltöltötte a közösségi oldalára, amit a Budapest Környéki Törvényszék gazdasági kollégiumának civil nemperes csoportjától kapott. A végzésben arról tájékoztatják, hogy a hivatalos levélben meg nem nevezett szervezet éves beszámolóját és közhasznúsági mellékletét érintő kötelezettségénk 2012–2015 között nem tett eleget, és ha ezt 60 napon belül nem pótolja, akkor a bíróság 10 ezertől 900 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújthatja a szervezetet.

A civil szervezetet azonban nem nevesítik a levélben, de ahogy arra a Zoom rámutat, az még furcsább, hogy a rapper-tüntetőnek ehhez mi köze van. Ugyanis ő nem vezetője, nem is tagja semmilyen civil szervezetnek, most sem, a múltban sem. „Bár persze abszolút elismerem rengeteg ilyen csapat munkáját.” Értetetlenül áll a dolog előtt, mert „a boríték kifejezetten az én nevemre szólt, pontos címmel, és semmi említés nincs, hogy milyen szervezetről van szó, amúgy nem vagyok tag semmilyen formális szervezetben, se civilben, se államiban, vezető meg végképp nem vagyok”.

Tippje szerint csak félreértés történt.

***

G Ras időközben azt írta, hogy beszélt az illetékesekkel, még középiskolásként, 2001-ben csináltak egy színjátszó kört, azt kérik most rajta számon. Pedig a rapper azt hitte, az 2003-ban megszűnt, de nem.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!